tarif

Мешканці нашої громади висловили своє занепокоєння, обурення, постійним підвищенням комунальних тарифів. Обґрунтування чергового підвищення, обґрунтування розмірів підвищення люди не чують та не розуміють. На початку січня 2021 року у населених пунктах, що входять до складу Слобожанської селищної ради, на зібраннях людей було підписано звернення до різних органів влади щодо необґрунтованих та непідйомних тарифів на газопостачання, електроенергію та опалення. Депутати Слобожанської селищної ради беззаперечно підтримали своїх виборців з ситуацією щодо тиску на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

У зв’язку з цим на пленарному засіданні сесії Слобожанської селищної ради, яке відбулося 14 січня 2021 року, було прийняте рішення направити звернення депутатів, разом із зверненнями мешканців громади та Зміївської районної організації ветеранів, до усіх гілок влади з цим питанням.

У зверненні депутати вимагали:

  • вжити відповідних заходів щодо встановлення справедливої ціни природного газу для населення та підприємств, що виробляють житлово-комунальні послуги;
  • зниження тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній;
  • повернути пільговий тариф (0,9 грн за кВт-годину) на перші 100 кВт-год спожитої електроенергії для населення та недопущення подальшого підвищення тарифів на електроенергію для населення;
  • вжити відповідних заходів контролю напрямків витрачення фінансів підприємствами, що надають послугу за зазначеними тарифами.

На депутатське звернення рада отримала відповідь від Верховної ради України:

Завантажити >>