infpov

Рука допомоги повертається

З 1 січня наступного року в Україні починає діяти державна програма, яка перетворюватиме малозабезпечених і довготривалих безробітних на підприємців. Механізми цієї програми були успішно апробовані в пілотному проекті «Рука допомоги», який був реалізований Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у 2016-2019 роках. Тоді понад 230 довготривалих безробітних у трьох областях отримали безвідсоткову поворотну допомогу від держави на початок власної справи. Більше 90% з них успішно працюють і сьогодні.

Бажаючим вийти зі стану бідності малозабезпеченим і довготривалим безробітним буде запропонована допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Вагома перевага цього механізму в тому, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто, сума до повернення зменшуватиметься з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Порядок надання допомоги затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 р. «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».

Очікується, що нова програма стане дієвим механізмом виводу довготривалих безробітних та інших отримувачів державної допомоги із стану бідності. Вона допоможе їм повернутися до активного соціального життя, а держава замість постійних виплат допомоги малозабезпеченим отримає податки від нових підприємців.

«Це дуже своєчасна програма, – зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна. – Епідемія коронавірусу загальмувала розвиток економіки, багато людей втратили роботу та тривалий час не можуть її знайти чи підробляють у неофіційному секторі економіки. Нова державна програма запропонує їм чудову можливість реалізувати себе в малому бізнесі».

СКАЗ=смерть!

З початку року в Харківський області померли від сказу вже дві людини. Для порівняння: за попередні 10 років у Харківській області зареєстровано тільки 2 випадки сказу у людини.

В обох випадках захворювання виникло після отримання пошкоджень,покусів пальців рук від котів. Але по медичну допомогу після нанесених травм люди не звертались, вважаючи їх незначними та не усвідомлюючи небезпеки.

Що необхідно знати про сказ?

З початку року в Харківський області померли від сказу вже дві людини. Для порівняння: за попередні 10 років у Харківській області зареєстровано тільки 2 випадки сказу у людини.

В обох випадках захворювання виникло після отримання пошкоджень,покусів пальців рук від котів. Але по медичну допомогу після нанесених травм люди не звертались, вважаючи їх незначними та не усвідомлюючи небезпеки.

Що необхідно знати про сказ?

Сказ – хвороба невиліковна. Це захворювання завжди призводить до смерті!

Детальніше...

Суми земельного податку до сплати можна переглянути в Електронному кабінеті

02

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що відповідно до п.п. 14.1.72 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Детальніше...

Оподаткування акцизним податком нікотиновмісних продуктів для орального застосування з 01 вересня 2024 року

01

Головне управління ДПС у Харківській області інформує,

Детальніше...

Соціальне житло

SSD

УВАГА! Служба у справах дітей Слобожанської селищної ради інформує про те, що особи з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які проживають на території Слобожанської територіальної громади та потребують житлового забезпечення, можуть звернутися до служби у справах дітей Слобожанської селищної ради для подання необхідного пакету документів для постановки на соціальний квартирний облік, за адресою: с-ще Слобожанське, вул. Дружби, б. 6, кабінети 4,5. Телефон (05747) 5-22-88 

1 травня 2024 року відбулося чергове засідання комісії з надання одноразової адресної грошової допомоги

Title

📢01 травня 2024 року відбулося чергове засідання комісії з надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які зареєстровані на території Слобожанської селищної ради та опинилися в скрутних життєвих обставинах.
Детальніше...

Надання безоплатної правової допомоги

Східний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги забезпечує надання безоплатної первинної (правові консультації та роз’яснення) правничої допомоги всім, хто перебуває під юрисдикцією України, та вторинної правничої допомоги (представництво та захист в суді), яка надається окремим вразливим категоріям осіб, що визначені статтею 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу». Детальніше про діяльність системи БПД можна дізнатись за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Діяльність Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги поширюється на територію Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Контакти Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги:

Адреса: 61022, Майдан Свободи (Держпром), 5, 6 під’їзд, 3 поверх (праве крило), м. Харків.

Телефон: (057) 705-03-52

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профілактика сказу в домашніх тварин

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин фахівцями Зміївської районної дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 30.04.2024 по 03.05.2024, 06.05.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в населеному пункті: с. Шелудьківка.

Просимо власників тварин забезпечити належні умови за місцем утримання тварин для проведення щеплення проти сказу.

Детальніше...

26 квітня 2024 року Слобожанською селищною радою було проведено нараду щодо будівництва газових котельних для забезпечення альтернативного опалення селища Слобожанське

Переглянути протокол наради Детальніше...

До 500 тис грн в рамках програми єРобота для підприємців Харківської області

Згідно з ухваленим рішенням Уряду, підприємці, які зареєстровані та здійснюють чи планують здійснювати підприємницьку діяльність у місті Харкові та Харківській області, можуть взяти грант за програмою «Власна справа» розміром від 50 000 грн до 500 000 гривень для старту або розвитку бізнесу. 

Детальніше...

Інформація щодо наявності лікарських засобів станом на 29.04.2024

Medical

Детальніше...