шукаємо патронат


01Патронатна сім’я – надія на краще!


Патронат над дитиною - нова послуга для України. Патронатний вихователь це - людина, яка робить благородну справу, допомагає дітям подолати життєві проблеми. Водночас це нова, шанована в суспільстві професія, що дозволяє, залишаючись вдома, працювати й отримувати заробітну плату від держави за надані соціальні послуги.

02Що ж таке патронат над дитиною?

03Це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками, складних життєвих обставин.

Кожна дитина є окремим маленьким світом, який живе у своєму унікальному середовищі. Та іноді складається ситуація, навіть у цілком благополучній сім’ї, коли дитина з різних причин залишається без догляду дорослих та потребує термінового, часом тимчасового влаштування.

Тому ми шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту, для роботи патронатними вихователями, що в Україні є новою соціальною послугою за місцем проживання в громаді.

02За надання послуг вихователям гарантовано:

  • виплата соціальної допомоги на утримання дитини в обсязі два прожиткові мінімуми на місяць;
  • грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
  • сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тільки спільними зусиллями, усі разом ми можемо надати дитині шанс бути щасливою. Хіба це не варто наших зусиль?

04Фахівці КУ "Слобожанський центр надання соціальних послуг" завжди проконсультують та допоможуть в питаннях створення в громаді патронатної сім’ї.

Тел. для довідок 095-32-719-23.