1

14 квітня 2021 року відповідно до графіку проведення профілактичних рейдів по запобіганню бездоглядності, безпритульності, злочинності серед неповнолітніх службою у справах дітей Слобожанської селищної ради спільно з представником відділу освіти, дільничним інспектором та медичним працівником КНП «Зміївський центр первинної медико-санітарної допомоги» організовано та проведено профілактичний рейд.

З метою перевірки умов проживання дітей в сім'ях, які опинились у складних життєвих обставинах було обстежено 5 сімей, в яких проживають 10 дітей.

В процесі профілактичного рейду всім батькам надавались рекомендації, проводились профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо покращення виконання батьківських обов’язків, забезпечення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, роз’яснено щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків та недопущення здійснення насильства в сім’ї відносно дітей.

2

Також з метою перевірки торгівельних точок щодо виявлення порушень продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в частині, що стосується дітей, спеціалістами були відвідані магазини, які реалізують дану продукцію. За результатами перевірки порушень не виявлено.

Служба у справах дітей Слобожанської селищної ради продовжує роботу щодо здійснення контролю за сім’ями, в яких виховуються діти облікових категорій.