Напередодні працівники Спортивно-оздоровчого комплексу ПАТ «Центренерго» отримали попередження про скорочення їх робочого часу, що стало поштовхом для звернення 04.12.2020 року з питанням збереження функціонування та робочих місць СОК до Слобожанського селищного голови.

Дмитро Діхтяр розповів присутнім на прийомі громадянам, що вже протягом майже року проводиться систематична робота по вжиттю усіх можливих заходів для збереження функціонування цього дуже важливого для територіальної громади інфраструктурного об’єкта.

За цей час, за підтримки депутата Харківської обласної ради Валерії Мураєвої, було проведено переговори з керівництвом Харківської ОДА щодо передачі комплексу до обласного управління та фінансування його роботи за рахунок обласного бюджету, оскільки щорічні витрати на утримання СОК є непідйомними для селищного бюджету, особливо в умовах новоствореної Слобожанської територіальної громади (у складі 6 рад).

Зміївська ТЕС готова до передачі своїх об’єктів, що мають соціальне значення до комунальної власності, представники Харківської ОДА під час візитів висловлювали  своє зацікавлення в управлінні таким спортивно-оздоровчім об’єктом, проте офіціальних рішень прийнято не було.

Резюмуючи зустріч, селищний голова зазначив, що на сьогоднішній день він очікує проведення першої сесії Харківської обласної ради VIIІ скликання для продовження предметних та обґрунтованих переговорів з цього питання. Дмитро Діхтяр запевнив присутніх, що зацікавлений у позитивному вирішенні питання збереження функціонування спортивно-оздоровчого комплексу в смт Слобожанське.