Слобожанська селищна рада 22 квітня 2023 року разом з Слобожанським відділом освіти, Слобожанським відділом культури, туризму, молоді та спорту КП «Комунальник» долучилася до участі у проведені еко-акції «Зелена Енергія Нафтогаз» у межах проекту «Висадження 100 млн. дерев у 100 країнах світу за 100 годин» глобальної ініціативи з відновлення екосистеми Землі «Greening of the Planet».

Метою проекту є відновлення екосистеми Землі, масштабне озеленення планети. Для кожної людини турбота про планету починається зі свого міста, селища чи села. Слобожанська селищна рада скористалися гарною нагодою висадити нові дерева і кущі, прикрасивши ними  селище Слобожанське та продовжити виконувати програму озеленення за якою кожного року відбувається послідовна реконструкція зелених насаджень нашої громади.

Селище Слобожанське знаходиться в небезпечній екологічній зоні. Зелені насадження, в більшості, мають вік самого селища, під впливом негативних викидів, хворіють, засихають. Негативний вплив викидів, та пригнічення зелених насаджень відчувають і мешканці селищ-супутників Зміївської ТЕС.

Усвідомлюючи важливість відновлення та покращення озеленення, зелених-легень нашої громади робітниками Слобожанської селищної ради, на чолі з селищним головою Дмитром Діхтярем, та представниками АТ «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» в центральному парку смт. Слобожанське були висаджені дерева та кущі, а саме: ялина, сосна, мадрина, яливець, береза, верба, магнолія, клен, сакура, яблуня, вейгала, граб звичайний, гінкго дволопатеве, черемха, липа, дерен, барбарис, жасмин, гортензія, які надані Слобожанській селищній раді АТ «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України».

Слобожанська селищна рада щиро дякує організаторам акції від НАК «Нафтогаз України» за унікальну можливість долучитися до акції озеленення нашої громади та взяти участь у висадці дерев та кущів в знак підтримки і турботи про довкілля.