IMG 94ba955de9be1df0ff5f80f30d76427b V

Шановні мешканці Слобожанської селищної ради!

Одним з пріоритетних питань Слобожанської селищної ради є гуманна регуляція та контроль чисельності безпритульних тварин у населених пунктах  селищної ради. Мова йде здебільшого про безпритульних собак. Одна з проблем, які завдають безпритульні собаки, це агресивна поведінка тварин, наслідком якої є напади на людей.

Селищною радою, з метою вирішення питання щодо гуманної регуляції та контролю чисельності безпритульних тварин у населених пунктах Слобожанської селищної ради, виділені бюджетні кошти комунальному підприємству «Комунальник» для проведення заходів по відлову безпритульних тварин. КП «Комунальник» уклало договір з ФОП Воротніков на послуги з відлову  безпритульних тварин (гуманної регуляції та контролю чисельності безпритульних тварин) на суму 180 000 гривень. Відлов одної тварини коштує 1800 гривень.

В жовтні 2021 року на території населених пунктів Слобожанської селищної ради працював пересувний ветеринарний мобільний комплекс. Під час його роботи було виловлено 100 безпритульних собак, а саме на території смт Слобожанське - 62 собаки, в с. Лиман -19 собак, в с. Нижній Бишкин – 4 собаки, в сел. Донець - 1 собака, на території санаторія «Ялинка» в с. Дачне – 14 собак.

Надавалися послуги з гуманного відлову безпритульних собак, транспортування, проведення клінічного огляду, щеплення проти сказу, тимчасова ізоляція, нагляд ветеринарного лікаря до проведення біостерилізації, біостерилізація, після операційне утримання, вживлення чипу, по якому надалі можна ідентифікувати тварину, встановлення кліпси.

На даний час всі тварини повернені у попереднє місце перебування.