Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян відвідав низку інфраструктурних об’єктів Зміївської та Слобожанської громад Чугуївського району. В ході поїздки визначив спектр проблемних питань у соціальній, медичній та освітянській сфері, вирішення яких потребує підтримки обласної влади.

Зокрема, Артур Товмасян оглянув хід капітального ремонту у Зміївському ДНЗ №2, де з 1 вересня 2021 року розпочнуть роботу п’ять нових груп для 100 малюків, стан реконструкції приміщення колишньої школи-інтернату у житловий будинок.

Відвідав також Обласний протитуберкульозний диспансер №3, Зміївську та Слобожанську лікарні. Ознайомився з питаннями будівництва сучасного полігону побутових відходів. Обговорив можливості передачі спортивного комплексу Зміївської ТЕС на баланс облради, а також перспективи подальшого функціонування пожежної частини у Слобожанському.

«У Зміївській та Слобожанській громадах відвідав низку об’єктів. Деякі з них – комунальні заклади обласної ради. Спілкувався з керівниками та колективами цих підприємств. З перших вуст дізнався про проблемні питання. Як правило, йдеться про фінансування, – пояснив голова Харківської обласної ради. – У Зміївській громаді реконструюється будинок для соціальних робітників, стадія готовності 40%. Зі слів голови громади, необхідно виділити 40 млн грн для цього. Хотів би вивчити це питання та проаналізувати, оскільки вважаю, що кожне виділення коштів з обласного бюджету має бути продуманим та максимально ефективним.

Стосовно туберкульозного диспансеру та проблем, про які казала керівник комунального підприємства, зокрема, перетворення його на опорний заклад, потрібно зустрічатися із заступником голови обласної державної адміністрації, який курує цей напрям роботи, з представниками Національної служби здоров’я України та спільно це опрацьовувати. Так саме й стосовно подальшої діяльності пологового будинку, що знаходиться у Слобожанській громаді».

Артур Товмасян наголошує на необхідності комплексного підходу у вивчені кожного напряму роботи, орієнтуючись на доцільність та своєчасність.

«Я прибічник того, щоб працювати конструктивно та своєчасно. Є такі обставини, коли виділяти кошти на старі об’єкти дорожче, ніж збудувати нові. У таких випадках потрібно витримувати певний баланс.

Питання передачі спортивного комплексу Зміївської ТЕС в руках депутатів обласної ради, оскільки його потрібно виносити на розгляд сесії. Для цього потрібно опрацювати та проаналізувати ситуацію, що склалася на сьогодні. Але у будь-якому разі спорткомплексом будемо займатися. Такі великі приміщення, можливо, не надто сучасні, де займаються понад три тисячі дітей, які представляють наш регіон на національних та міжнародних змаганнях, серед них є навіть дворазовий чемпіон світу, не можна залишати, щоб громада була один на один із цією ситуацією», – наголосив Артур Товмасян.

Голова Харківської обласної ради під час робочої поїздки особливу увагу акцентував на впровадженні заходів протипожежної безпеки на усіх оглянутих об’єктах, зокрема стратегічних.

«Пожежній частині Зміївської ТЕС також обов’язково приділимо увагу. Оскільки це питання завжди актуальне. Чомусь ми замислюємося про пожежну безпеку тільки тоді, коли трапляються трагічні події.

Вважаю, усі ці питання в обласних комунальних підприємствах потрібно опрацювати, не очікувати, коли станеться ще одна надзвичайна подія, а рухатися на випередження. Будемо організовувати зустріч, запрошувати представників Центренерго з Києва, керівника місцевої ТЕС, голів громад, голову обласної державної адміністрації. Тому що йдеться про стратегічний об’єкт. Бо якщо там станеться надзвичайна ситуація, складно навіть уявити наслідки», – наголосив голова обласної ради.

Артур Товмасян, підбиваючи підсумки робочої поїздки, зазначив, що дієвим механізмом вирішення багатьох питань є залучення позабюджетних коштів. Це відкриває можливості розвитку усього регіону та окремих галузей господарювання.