Чкаловська селищна рада

У цьому році, відповідно до чинного законодавства України, будуть відбуватися перші вибори в Слобожанську селищну раду (об’єднану територіальну громаду). Слобожанська селищна рада буде складатися з Комсомольської селищної ради, Геніївської, Скрипаївської, Лиманської, Шелудьківської та Нижньобишкинської сільських рад.

14 серпня 2020 року представники Комсомольської селищної ради на чолі з головою ради Дмитром Діхтярем відвідали Чкаловську селищну раду (об’єднану територіальну громаду). Ви запитаєте: чому саме цю раду? Тому що ця об’єднана територіальна громада існує вже майже 5 років, тому було прийняте рішення відвідати саме цю громаду для того щоб перейняти досвід та отримати більш детальнішу інформацію, виходячи з їх досвіду, про подальшу роботу по об’єднанню територіальних громад.

IMG 0382У ході зустрічі було поставлено багато важливих запитань. З розмови з головою Чкаловської селищної ради Віктором Соловьйовим було з’ясоване, що об'єднання громад це дуже велика, важка та кропітка робота. Найскладнішими питаннями при об’єднанні громад є:

1.Брак кадрів відповідної кваліфікації та досвіду.

2.Інвентарізація майна всіх приєднаних рад,

3. Формування бюджету на перший після виборів рік.

4. Передача комунального майна з районного рівня на селищний.

5. Створення підрозділів в ОТГ, які були створені на районному рівні.

Та багато інших.

Колеги поділилися своїм досвідом, який безумовно буде використано в роботі при створенні ОТГ.

Комсомольська селищна рада