17 серпня 2023 року спеціалістами Служби у справах дітей Слобожанської селищної ради та фахівцями із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» разом з інспектором СЮП ВП Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області, лейтенантом поліції, був організований та проведений спільний профілактичний рейд на території  с. Лиман та с. Нижній Бишкин.

Староста Нижньобишкинського старостинського округу забезпечив спеціалістів транспортом та необхідною допомогою, таким чином посприявши проведенню рейду.

Було обстежено 5 сімей, в яких виховуються 8 дітей, у тому числі  2 сім’ї опікунів/піклувальників.

В процесі профілактичного рейду всім батькам та законним представникам надавались рекомендації, проводились профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо покращення виконання своїх обов’язків, забезпечення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, роз’яснено щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх обов’язків, щодо недопущення здійснення насильства в сім’ї відносно дітей, а також щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Спеціалісти нагадали батькам про підготовку до нового навчального року та організацію онлайн-навчання, зазначили про необхідність проходження обов’язкового щорічного медичного обстеження.

Служба у справах дітей Слобожанської селищної ради продовжує роботу щодо здійснення контролю за сім’ями, в яких виховуються діти облікових категорій.

Робота триває, дякуємо всім за співпрацю в інтересах дітей!