В умовах військової агресії рф, яка супроводжується постійними масивними ракетними обстрілами критичної інфраструктури енергетики, одним з основних критичних питань, з яким зіштовхнулась територіальна громада, стало питання забезпечення об’єктів соціальної інфраструктури альтернативними джерелами генерації електричної енергії для можливості стабільного задоволення потреб соціальної сфери та мешканців громади під час екстрених відключень електричної енергії.

Залучивши усі можливі ресурси, напрацьовані контакти та досвід залучення додаткових ресурсів до вирішення проблемних питань громади, вдалося забезпечити значну частину потреби у генераторах середньої потужності.

Так, для забезпечення резервного енергозабезпечення пунктів обігріву «Пункт незламності», Слобожанської лікарні, амбулаторій ЗПСМ та інших об’єктів, які надають соціальні та гуманітарні послуги, у якості благодійної допомоги надано:

  • 15 генераторів потужністю 5,5 кВт, які задіяні до резервного енергозабезпечення пунктів обігріву «Пункт незламності», ще з початку війни було надано організацією U-LEAD з Європою
  • 5 генераторів потужністю 3 та 3,5 кВт, які задіяні до резервного енергозабезпечення пунктів обігріву «Пункт незламності», надані в якості гуманітарної допомоги за сприяння Чугуївської районної адміністрації
  • 1 дизельний генератор потужністю 5 кВт, який задіяний до резервного енергозабезпечення пункту обігріву «Пункт незламності» в с. Лиман, наданий від Buddhish Mission Church Marpa Institutik Poland за сприянням ГО «Центр громадських та медійних організацій»
  • 1 дизельний генератор потужністю 7 кВт, який задіяний до резервного енергозабезпечення пункту обігріву «Пункт незламності» в смт Слобожанське, наданий від Buddhish Mission Church Marpa Institutik Poland за сприянням ГО «Центр громадських та медійних організацій»
  • 2 генератора для амбулаторій ЗПСМ с. Лиман та с. Шелудьківка надали благодійники Eli Horsakova и Frantisek Glac за сприянням Благодійного фонду «Єдина нація»
  • 2 генератора, задіяних до резервного енергозабезпечення пунктів обігріву «Пункт незламності», наданих Благодійною організацією «Український благодійний альянс»

Особливо вагомою допомогою для Слобожанської селищної територіальної громади став генератор для Слобожанської лікарні, потужністю 108-120 кВт, по суті міні електростанція, здатна забезпечити безперервну генерацію протягом тривалого часу. Отримання цього надважливого обладнання стало можливим за сприянням Начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Генератор буде встановлений для забезпечення будівель лікарні за адресою: вул. Оздоровча, 2.

Висловлюємо щиру вдячність усім благодійникам та органам влади за підтримку громади у такий складний час та надання вкрай необхідної для реагування на екстрені події допомоги.

Окрім того, до місцевого матеріального резерву Слобожанської селищної ради придбано 10 бензинових генераторів потужністю 6 кВт на загальну суму 799 тис. грн.

Незважаючи на значну допомогу та суттєву кількість наданих генераторів, на сьогоднішній день залишається критична потреба у генераторах великої потужності (30 кВт) для забезпечення адміністративних центрів Слобожанської селищної ради, які займаються соціальним забезпеченням населення Слобожанської селищної територіальної громади.

Продовжуємо роботу з цього напрямку.

Разом до перемоги!

Все буде Україна!