title

Виявлено фінансові порушення та збитки на 924 млн грн, досягнуто економічний ефект від наданих рекомендацій на 1,3 млрд грн та розпочато 43 кримінальних провадження, все це результати наполегливої праці держаудиторів на Харківщині.

За результатами проведених у 2021 році 60 ревізій, фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби виявлено фінансових порушень на загальну суму понад 924 млн гривень. Зусиллями аудиторів, забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 398 млн гривень.

Витрати держави на утримання Харківського регіонального підрозділу Держаудитслужби становили 48 млн гривень.

Таким чином, праця держаудиторів окупилась на 825% та кожен аудитор заробив державі 4 млн гривень.

Також, проведено 13 державних фінансових аудитів, з них: 3 аудити виконання місцевих бюджетів, 9 аудитів діяльності державних та комунальних підприємств та 1 аудит виконання бюджетної програми.

Підконтрольним установами враховано 72 надані аудиторами рекомендацій, завдяки впровадженню яких, досягнуто економічного ефект на суму понад 1,3 млрд гривень.

За вчинені фінансові порушення та завдані збитки до відповідальності притягнуто 197 посадовців, з них: до адміністративної відповідальності притягнуто 142 особи, 12 осіб притягнуто до дисциплінарної, 43 особи притягнуто до матеріальної відповідальності та звільнено 2 особи за поданням Офісу.

На розгляд правоохоронним органам передано 50 матеріалів заходів фінансового контролю, за результатами розгляду яких, розпочато 19 досудових розслідувань та матеріали 24 ревізій долучено до вже відкритих кримінальних проваджень.

За результатами проведених досудових розслідувань, правоохоронними органами вручено 10 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.


Пресслужба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Новина на сайті Офісу: https://khrk.dasu.gov.ua/ua/news/100