24 вересня 2021 року в рамках святкування Дня смт Слобожанське відбулося відкриття освітньо – молодіжного простору «Крок» – переможця конкурсу грантів «Енергія розвитку» Групи Нафтогаз, який спрямований на підтримку соціальних ініціатив громад для досягнення сталого розвитку регіонів діяльності групи НАФТОГАЗ.

В заході взяли участь Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр, менеджер зі сталого розвитку Групи Нафтогаз Марія Мевша, старший інженер сектору регіонального розвитку Групи Нафтогаз Анастасія Теплюк, заступник начальника управління у справах молоді та спорту Харківська ОДА Едуард Павленко, в.о. начальника КУ «Харківський обласний центр молоді» Світлана Родак, представниця ГО «10 квітня» м. Одеса Марина Губська.

Метою проєкту було створення умов для отримання населенням Слобожанської селищної ради нових знань та навичок, необхідних для вдосконалення професійних якостей, перепрофілювання трудової діяльності та організації підприємницької діяльності, шляхом  проведення формальних і неформальних видів навчання та професійної підготовки підлітків та працездатного населення громади у створеному сучасному освітньому осередку – креативному просторі Слобожанської територіальної громади в приміщенні Слобожанського селищного Палацу культури.

Проєктом було передбачено відновлення естетичного вигляду, меблювання та оснащення оргтехнікою і мультимедійним обладнанням  освітнього осередку – креативного простору Слобожанської територіальної громади, що буде створений в приміщенні Слобожанського селищного Палацу культури, а також складання графіку проведення формальних і неформальних видів навчання та професійної підготовки в освітньому осередку – креативному просторі.

Вартість проєкту склала 125 508,00 грн., з них: 99 991,00 грн. – кошти Групи Нафтогаз, 25 517,00 грн. – кошти селищного бюджету Слобожанської територіальної громади.

Термін реалізації проєкту: травень 2021 року – вересень 2021 року.

Відкриття освітньо – молодіжного простору «Крок» відбулося в форматі «Світове кафе» - альтернативному формат обговорення питань у групі. Для організації роботи в групах були запрошені тренери Наталія Комишанська, Артем Коновалов та Андрей Мацокин.

Дякуємо усім запрошеним за участь у заході та бажаємо освітньо – молодіжному простору «Крок» розвитку та процвітання!