основна

ОСВІТА ХАРКІВЩИНИ

26.08.2021 року в м. Харків відбулася обласна серпнева   педагогічна конференція. На заході була присутня делегація освітян Слобожанської селищної ради  на чолі з начальником відділу освіти Костянтином Руденко.

Під час своєї доповіді директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова зауважила, що на Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30. Без бар’єрів: вектори якості та успіху» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет окреслив основні завдання, які будуть пріоритетними для освіти України до 2030 року. За її інформацією, Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації вже сьогодні напрацьовує власну стратегічну тактичну карту. При розробці стратегії враховують  думку багатьох провідних спеціалістів, а також і думку нашої колеги Олени Нечай, яка є головою ради керівників закладів дошкільної освіти Харківської області. Її виступ  про розвиток дошкільної освіти транслювався під час доповіді директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА.

«Продовжуємо впроваджувати концепцію НУШ. З 1 вересня за новим державним стандартом розпочнуть навчання учні 4 класів, для яких зараз активно відбувається завезення підручників. Також наш регіон долучився до інноваційного проєкту щодо впровадження у 5-х пілотних класах нового державного стандарту базової середньої освіти», - розповіла про підготовку до навчального року директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА.