Прихисти своїх

На виконання Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 (далі – Порядок), було запроваджено проєкт «Прихисток».

Відповідно пункту 13 Порядку виплати компенсацій особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, здійснюються за рахунок організацій, зокрема міжнародних, на підставі відповідних договорів.

Згідно з Угодою між Мінреінтеграції та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (далі – УВКБ ООН) фінансування проєкту «Прихисток» забезпечується УВКБ ООН.

Листом від 05.08.2024 № 22/4.1-6396-24 Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (далі – Мінреінтеграції) повідомило про закінчення фінансування проєкту «Прихисток» з боку УВКБ ООН 31 серпня 2024 року.

Проте, завдяки спільним зусиллям Офісу Президента і Мінреінтеграції, представництвом УВКБ ООН повідомлено про розширення допомоги для проєкту «Прихисток» у сумі 6,4 млн. дол. США, що надасть можливість продовжити фінансування проєкту та забезпечити виплати компенсації за вересень-грудень 2024 року.

Таким чином, відділ соціального захисту населення Слобожанської селищної ради повідомляє, що особи, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, можуть подати до 01 листопада 2024 року заяви для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб за вересень 2024 року.