DCZ

Повідомляємо, що Кабінет Міністрів України уточнив критерії визначення осіб, які мають право подати заяву на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Відтепер суб’єкти господарювання з територій можливих бойових дій також можуть претендувати на отримання грантів. Перелік таких територій визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України: http://bit.ly/40L0LAh

Завдяки цьому мешканці та представники бізнесу Харківщини мають можливість взяти участь у проекті «Власна справа», що реалізується в рамках державної програми «єРобота».

Проект надає громадянам можливість розпочати підприємницьку діяльність або розширити вже існуючий бізнес. Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і особи, які не мають досвіду підприємницької діяльності.

Обов’язковою умовою участі у проекті є створення робочих місць після отримання мікрогранту.

Мінімальна сума гранту - 50 тис. грн, максимальна - 250 тис. грн. Розмір залежить від кількості створених робочих місць: до 150 тис. грн - одне робоче місце; до 250 тис. грн - не менше двох робочих місць.

Кошти можна витратити на придбання меблів та обладнання, послуги маркетингу і реклами, орендну плату за приміщення, лізинг обладнання, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних із реалізацією бізнес-плану тощо.

□ Більш детальну інформацію щодо отримання мікрогрантів можна дізнатись у фахівців за тел.: (050) 238 85 63, (099) 511 01 95 або за посиланням: https://is.gd/iXADf5