На виконання ст. 10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», з метою надсилання у разі наявності скарг та пропозицій, розміщуємо популярне резюме Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласний туберкульозний санаторій «Занки» для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

  Популярне резюме для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласний туберкульозний санаторій «Занки».

KНП ХОР "Обласний туберкульозний санаторій "Занки" спеціалізується на санаторному лікуванні хворих на туберкульоз. Територія санаторію розташована на території Слобожанської територіальної громади за адресою: 63435, Харківська область, Чугуївський район, сел-ще Курортне.

На території закладу розташовані: лікувальні корпуси, техніко-господарський корпус з приміщенням їдальні, пральні, приміщенням приготування дезінфікуючих засобів. Також на території закладу розташоване місце проведення профробіт, зварювальний піст, гараж зберігання службового автотранспорту. Опалення приміщень закладу здійснюється сторонньою організацією на договірних засадах. Основними джерелами утворення та викидів забруднюючих речовин с місця приготування дезінфікуючих засобів та дезінфекція приміщень суспільного користування, обладнання кухні (мийка посуду, електроплити, варочні котли, електросковороди), пральна машина, неорганізований зварювальний піст (пристрій ручного електрозварювання з використанням електродів АНО-3), місце проведення фарбувальних профробіт а також легковий автотранспорт.

Основні забруднюючі речовини: акролеїн; вуглецю оксид; заліза оксид* (у перерахунку на залізо); марганець i його сполуки (у перерахунку на діоксид марганцю); синтетичний миючий засіб типу "Лотос"; пари хлору; натрію карбонат (сода кальцинована); уайт-спірит; ксилол.

Валовий викид забруднюючих речовин від діяльності санаторію складатиме 0,0107 т/рік.

Вплив роботи підприємства на оточуючу атмосферу визначається на підставі аналізу результату розрахунку розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі атмосферного повітря, який показав, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин немає.

Скарги та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації об'яви до Харківської обласної військової адміністрації за адресою : 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mai1: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та до Департаменту захисту довкілля та природокористування XOBA за адресою : 61022, м. Харків,  майдан Свободи,  5,  Держпром,   4-й  під’їзд,  7-й  пов.,  E- mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

За додатковою інформацією звертатися за адресою: 63435, Харківська область, Чугуївський район, сел-ще Курортне, тел. (057247)3-09-11 в письмовому або в електронному вигляді на E-mail: zanki Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.