Друга половина літа і початок осені – пора цвітіння амброзії полинолистої, пилок якої – найсильніший алерген для людей різного віку. Через негативний вплив на здоров’я людей амброзія посідає одне з перших місць серед злісних карантинних бур’янів-алергенів.

Кількість людей, що звертаються до аптек та лікарень для отримання захисту  від алергії зростає з кожним роком.

         Третій рік поспіль Слобожанською селищною радою вживаються заходи щодо боротьби з карантинними рослинами. Відповідно до програм, розроблених селищною радою, виділяються бюджетні кошти на ліквідацію амброзії полинолистої. Спеціалізованою організацією проводиться робота згідно з проектом  по знищенню амброзії в смт Слобожанське шляхом механічного, агротехнічного та хімічного методів. Ретельно обстежується прибудинкова територія житлових будинків та узбіччя тротуарів.

Виконавчий комітет Слобожанської селищної ради звертається до мешканців населених пунктів селищної ради, особливо до мешканців приватного сектору, стосовно знищення  та недопущення поширення карантинного бур’яну, а саме амброзії на прибудинкових територіях.

Боротьбу з амброзією варто розпочинати задовго до цвітіння. Уже з початку вегетації, починаючи з травня проводити 3-4 разове скошування рослин амброзії до її цвітіння. На присадибних ділянках та клумбах краще виривати рослини амброзії полинолистої з коренем. Чим менша рослина, тим легше проводити цю процедуру. Стебла найкраще спалювати.

Третій та найефективніший спосіб боротьби з амброзією - це шляхом її хімічної обробки.

Просимо мешканців нашої громади не зволікати, якщо бачите на прибудинковій території небезпечну рослину. Напередодні цвітіння вона не така шкідлива. Тож самостійно знищуйте якнайбільше рослин до цвітіння, не допускайте утворення пилку, насіння, а відтак і засилля цією рослиною нових територій.

Хочемо зауважити що лише спільними зусиллями можна призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої. Боротьба з амброзією – справа кожного. Адже знищення амброзії збереже і фізичне здоров’я людей, і чистоту довкілля.

Звертаємось також до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів  стосовно проведення всіх необхідних заходів по знищенню амброзії полинолистої.