1114

За ініціативи Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря 26.08.2021р. відбулася зустріч у смт.Козин Київської області з Членом Дирекції (директором) публічного акціонерного товариства «Центренерго» Віталієм Довгалем.

На зустрічі обговорювались дуже важливі питання взаємодії між Слобожанською селищною радою та Зміївською ТЕС, яке є структурним підрозділом ПАТ «Центренерго», а саме:

  1. Аварійний стан мереж теплопостачання, водопостачання та водовідведення, та необхідність проведення капітальних ремонтів для їх безперебійної роботи;
  2. Проведення ремонтів елементів благоустрою Слобожанської селищної ради, які були пошкоджені Зміївською ТЕС під час проведення ремонтних та аварійно відновлювальних роботах на інженерних мережах з теплопостачання, водопостачання та водовідведення;
  3. Передача у власність місцевої громади об’єктів Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго», що знаходяться на території ради, для їх ефективного управління та розвитку соціальної інфраструктури територіальної громади.
  4. Проведення інвентаризації земельних ділянок у промисловій зоні Зміївської ТЕС з визначенням необхідності їх використання, та сплати за них земельного податку.
  5. Розрахунок та розмір екологічного податку який сплачує Зміївська ТЕС ПАТ «Центренерго» до об’єднаної територіальної громади.
  6. Відновлення роботи спортивно-оздоровчого комплексу Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» та його повноцінне функціонування.

Більшість обговорених питань отримали чітко визначені перші кроки шляху до вирішення, деякі, як передача об’єктів соціальної інфраструктури, мають перепони через статус компанії ПАТ «Центренерго» - боржника.

Також була досягнута домовленість, щодо наступної зустрічі на території смт. Слобожанське зі змогою практичного вивчення поставлених питань та визначення наступних кроків їх вирішення.