16 серпня 2021 року Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр взяв участь у виїзному заході Харківської обласної організації ветеранів «Засідання «Круглого столу» в Зміївській та Слобожанській територіальних громадах Чугуївського району».

Делегацію організації ветеранів, на чолі з Головою Харківської обласної організації ветеранів А.П. Хиневичем та Головою Зміївської районної  організації ветеранів М.О. Ковальовим, зустріли в селі Н. Бишкин Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр, староста с. Н. Бишкин Віктор Северін та мешканці села.

Під час заходу відбулося покладання квітів і вшанування пам’яті загиблих в часи Другої світової війни мешканців та захисників села Н.Бишкин.

За запрошенням Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря, делегація організації ветеранів взяла участь в урочистому святкуванні 78-ї річниці з Дня визволення с. Ч. Бишкин від німецько-фашистських загарбників.

Рівно 78 років тому, 16 серпня 1943 року, завдяки мужності, стійкості та відваги захисників нашої Батьківщини, село Черкаський Бишкин було визволено від окупації фашистської Німеччини.

Дмитро Діхтяр звернувся до присутніх з привітальним словом, побажав миру, добробуту, злагоди та довгої пам’яті!

Пам’ятати, щоб розуміти, що війна – найжахливіший винахід людства, страшна сила, що руйнує все на своєму шляху та залишає шрами на багато поколінь.

Пам’ятати, щоб розуміти, що війна – наслідок панування тоталітарних режимів…. Пам’ятати щоб не допустити знову!!!