Звіт

про роботу старости Геніївського старостинського округу Слобожанської селищної ради Русіна Юрія Вікторовича

за 2023 рік

 Керуючись Конституцією та Законами України, Указами Президента України,постановами Кабінету Міністрів України, Регламентом селищної ради, Положенням про старосту села та іншими нормативно – правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Слобожанською громадою звітую про роботу старости за період з січня по грудень 2023 року.

Старостинський округ складається з 5(п’яти) населених пунктів, а саме: село Геніївка, село Дачне, село Занки, село Курортне,село Українське.

Станом на 01.01.2023 року проживає 2929 осіб, з них: дітей до 6 років – 94, до 18 років – 458, до 60 років – 1677, від 60 років – 794

Внутрішньо переміщені особи – 396 осіб( 205 сімей) станом на 31.12.2023 року.

Пільгові категорії населення:

  • сім’ї військовослужбовців -92
  • діти – сироти та діти позбавлені батьківського піклування - 5
  • багатодітні родини - 22
  • родини, які перебувають у скрутних життєвих обставинах - 18
  • одинокі особи похилого віку, які потребують стороннього догляду ( обслуговуються соціальним працівником) – 32
  • чорнобильці – 21
  • учасники бойових дій на території інших держав -12
  • На території старостинського округу функціонують: Геніївська ЗОШ І-ІІІ ст.; Геніївська ЗОШ І-ІІ ст.; Геніївський СБК ;Геніївська сільська бібліотека ; амбулаторія загальної практики сімейної медицини;поштове відділення; відділення «Нова пошта».
  • Православна церква та церква євангельських християн – баптистів.

 Як староста, виконую доручення селищного голови, селищної ради,її виконавчого комітету, інформую їх про виконання доручень.

Входжу до складу виконавчого комітету Слобожанської селищної ради , беру участь в засіданнях.

Працюю в комісії з розробки Стратегії розвитку Слобожанської територіальної громади до 2027 року , в роботі комісії з питань топоніміки, адресації та адміністративно – територіального устрою( 2023 року змінено назви 3 вулиць та 2 провулків), комісії ТЕБ та НС та ін.

Приймаю участь у заходах по виконанню на території старостинського округуі територіальної громади програм, затверджених на пленарних засіданнях селищної ради, брав участь в онлайн навчаннях та тренінгах щодоповноважень та діяльності старости Україні , в умовах воєнного стану.

Спільно з відділом мобілізаційної роботи проводились заходи в рамках ЗУ «Про правовий режим воєнного стану» та ЗУ « Про мобілізаційну підготовку тамобілізацію», проводилась робота по уточненню інформації , оповіщення і т.ін.(загалом 12 виїздів на місця)

Спільно з Слобожанським селищним головою Дмитром Діхтярем , працівниками відділу ЖКГ та представниками ДП «Дороги Харківщини» проводив обстеження дорогиСтара Гнилиця -Лиман – Нижній Бишкин ,обстеження території з приводу ліквідації стихійних звалищ разом з представниками відділу ЖКГ та відділу земельних ресурсів.

  1. Надання адміністративних та соціальних послуг , вчинення нотаріальних дій.

Прийом громадян здійснюю відповідно до графіка , затвердженого розпорядженням селищного голови, апослуги надаються щоденно в межах повноважень. Здійснюю моніторинг стану дотримання прав мешканців і законних інтересів у сфері соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, житлово– комунального господарства, фізичної культури та спорту, реалізації ними права на працю та медичну допомогу.

Надано консультацій при особистому зверненні громадян - 36

За допомогою телефонного зв’язку – більше 500

Складено актів обстеження матеріально – побутових умов сім’ї для призначення субсидії та соціальних допомог – 16

Обстеження умов проживання для призначення опіки - 3

На виконання рішення виконавчого комітету Слобожанської селищної ради №337 від 15.09.2021 року «Про організацію вчинення нотаріальних дій старостами Слобожанської селищної ради» протягом звітного періоду вчинено нотаріальних дій та прирівняних до них – 22

Подано 4 заяви про державну реєстрацію заповітів;

Заява про державну реєстрацію довіреності - 1

Опрацьовано:вхідних документів-77

вихідних документів – 121

Відповідно до рішення №334 виконавчого комітету Слобожанської селищної ради від 15.09.2021 року « Про упорядкування ведення по господарського обліку на території Слобожанської селищної ради» проводиться погосподарський облік п’яти населених пунктів.

Надається допомога жителям сіл щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради та її виконавчого комітету. На державне управління в розрізі діяльності старостинського округу витрачено 1 549 602 гривень.

Періодично відвідуються сім’їразом із соціальним працівником (вісім виїздів), атакож різних категорій щодо вирішення нагальних питань спільно з працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг »( 12 виїздів мультифункціональної команди )та служби у справах дітей (сім відвідувань).

Щомісячно проводився облік та відвідування сімей за програмою « Прихисток » щодо внутрішньо переміщених осіб спільно з працівниками Слобожанської селищної ради.

Беру участь в роботі комісії з призначення та надання матеріальної допомоги мешканцям громади, за вказаний період надано матеріальну допомогу щодо придбання твердого палива ( дров) 21 мешканцю , сума – 252 тис. грн., на лікування та зі скрутним матеріальним становищем - 48 мешканцям закріплених населених пунктів( приймав участь у 10 засіданнях).

Загалом на соціальний захист та соціальне забезпечення по Геніївському старостинському округу витрачено 953 тис.343 грн.

Брав участь в організації поховань людей, що проживали без догляду та опіки рідних, влаштування людей вразливих категорій до паліативного відділення Слобожанської лікарні таЗміївського геріатричного пансіонату.

2.Участь у суспільному та культурному житті населених пунктів:

  • спільно з працівниками відділу культури працювали по вирішенню питанняводопостачання будівлі Геніївського будинку культури, окрема вдячність місцевому мешканцю Володимиру ЛІСОВИКУ;
  • 09.02.2023 року організовано та проведеноспільно зСлобожанською селищною радою та відділом культури заходи по вшануванню загиблих воїнів до 80 – ї річницівизволення Геніївки;
  • 08.05.2023 року – заходи вшанування пам’яті загиблих воїнів у роки Другої світової війни;
  • 23.08.2023 року – презентація книги Анатолія ЧУБА «Моя історія війни»;
  • 24.11.2023 року – вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років;
  • 22.12.2023 року – участь у святкових заходах до 90 – річчя Геніївської ЗОШ І-ІІ ступенів

Протягом 2023 року на культуру і мистецтво по старостинському округу витрачено 1 177 473 гривень.

На фінансування закладів освіти на території Геніївського старостинського округу витрачено 2 261 195 гривень

  1. Гуманітарна та благодійна діяльність в умовах військової агресії Російської Федерації
  • спільно з волонтерами Віталієм КРИШТОПОЮ та Володимиром КОЛІСНИКОМ здійснювалась допомога захисникам і захисницям нашої країни;
  • моніторинг потреб , прийняття гуманітарної допомоги від МОМ (Міжнародна організація міграції) та видача її вразливим категоріям населених пунктів громади та внутрішньо переміщеним особам;
  • підтримка та доставка працівників БФ «Право на захист»;
  • підтримка функціонування «Пункту незламності» в Геніївській ЗОШ І-ІІ ступенів
  • участь у доставці та видачі централізованої гуманітарної допомоги, що розподіляється Слобожанською селищною радою ( близько 50 перевезень з селища Слобожанського до села Геніївка), доставка до людей з особливими потребами.

Хочу відмітити людей , що долучились особистим транспортом до безкоштовної доставки десятків тон вантажів з с-щаСлобожанське до с.Геніївка:Олег КОШОВИЙ, Олександр КОТЛЯР,Євген СЛЮСАР, Анатолій ШВАЧКА,Петро та Валентина КОРОБКА,Микола СЛЮСАРЄВ, Євген КОРОБКА та Сергій ЛІСОВИК.

Працівники культури, старостату, залучені до суспільно – корисних, громадських робіт, жителі сіл брали активну участь по розвантаженню гуманітарної допомоги.

Велика шана і вдячність людям за допомогу.

4.Благоустрій

Жителі населених пунктів беруть активну у участь соціально – економічному та культурному житті. Проводиться впорядкування господарств жителів, приватних магазинів, установ та підприємств, прилеглих територій, узбіччя під’їзних доріг, пам’ятних місць.

За звітний період на території округу проведено наступні роботи:

Протягом року по Геніївському старостинському округу видалено 9 аварійних дерев, висаджено 1 дерево та 11 кущів в сільському парку та 43 дерева в с.Геніївка. В період літніх місяців здійснювався полив зелених насаджень в сільському парку, допомога була надана ФГ Русіна І.М.

Навесні 2023 року була залучена техніка ФГ Строгого О.Ф. та Агрофірми ім.Гагаріна щодо облаштування кладовища до Великодніх свят та підвезення піску.

27-28 квітня 2023 року прибрано стихійне сміттєзвалище біля озера Черничне із залученням техніки ФГ Штефана В.О.

 Підсипання грунтових доріг : вул.Вишнева, вул.Лугова, пров. Сонячний, вул. Широка (Гагаріна), вул. Благодатна(Комарова), вул.Вільховатка, пров. Піщаний, вул. Дружбив с.Геніївка, вул. Лесі Українки в с.Українське, вул.Курортна в с.Дачне.

Спільно з КП «Комунальник» здійснювалось відновлення точок обліку і ліній вуличного освітлення в с. Геніївка та с. Українське, заміна ліхтарів та ламп. За допомогу та участь у ліквідаціїаварійних ситуацій з електропостачанняза несприятливих погодних умов хочу подякуватимісцевому мешканцю КОШОВОМУ Олександру Андрійовичу.

Протягом року працівниками КП «Комунальник» та залученими до суспільно – корисних робітпроведено:

  • ремонт баків для збору ТПВ: с.Геніївка, вул. Дружби 94, с.Геніївка, вул.Лісна 117, с.Геніївка, вул. Лугова 62;
  • утримання флагштоку із періодичною заміною напротязі року зношеного прапора( с.Геніївка, вул.Дружби 71);
  • утримання та благоустрій 3 (трьох) автобусних зупинок в с.Геніївка протягом року;
  • прибирання стихійних звалищ ТПВ біля сміттєвих баків в с.Геніївка та с.Дачне спільно з ФГ Штефана В.О;
  • поточний ремонт та утримання пам’ятників загиблим воїнам в с.Геніївка, с.Дачне, с.Курортне;
  • покіс трави на території населених пунктів, вздовж автошляхів на території старостинського округу спільно зфермерськими господарствами;
  • поточний ремонт та утримання дитячих майданчиків: с.Геніївка – 4 , с.Дачне – 1, с.Курортне -1, с.Українське -1;
  • благоустрій території біля залізничної платформи «Будинок відпочинку», с.Українське, вул.Українська;
  • утримання та благоустрій футбольного поля по вул. Спортивна, вул. Гагаріна та майданчика зі штучним покриттям по вул. Вишнева в с. Геніївка;
  • утримання кладовища : покіс трави, розчистка снігу, обрізка дерев та кущів;
  • благоустрій території біля храму Серафіма Саровського ( с.Геніївка, вул. Дружби 69)
  • утримання адміністративного приміщення та прилеглої території за адресою: село Геніївка, вул.Вишнева 32 Чугуївського району Харківської області.
  • утримання та благоустрій сільського парку с.Геніївка.

На житлово – комунальне господарство витрачено 881 тис.931 грн.

Пріоритетними напрямками та завданнями на 2024 рік будуть:

  • Робота по благоустрою населених пунктів;
  • Ліквідація аварійних дерев та несанкціонованих звалищ ТПВ;
  • Грейдерування та підсипання грунтових доріг населених пунктів;
  • Клопотати перед селищною радою та службою автомобільних доріг щодо ремонту автошляху Ст.Гнилиця – Лиман – Н.Бишкин ( в межах старостинського округу)таГеніївка – Дачне;

Хочу подякувати селищному голові Дмитру Діхтярю , заступникам селищного голови, працівникам виконавчого апарату та відділів , депутатам селищної ради, членам виконкому за розуміння та допомогу у вирішенні назрілих питань.

Керівникам фермерських господарств, приватним підприємцям, ініціативним мешканцям, молоді за допомогу та вклад у розвиток громади, хто допомагаєі словом , і ділом.

Щиро дякую всім, хто із завзяттям та оптимізмом береться за доручену справу,хто вкладає частинку душі та серця в розбудову сіл та покращує їх благоустрій.

Дякую за працю і порозуміння!

Староста Геніївського старостинського округуЮрій РУСІН