01

В умовах воєнного стану надзвичайно важливим є забезпечення оперативного, належного та безперервного виконання місцевих бюджетів.

З метою забезпечення виконання бюджету відділами та управліннями селищної ради проводились щоденна безперервна робота, зокрема:

  • здійснювався щоденний аналіз виконання дохідної частини бюджету за джерелами доходів та платниками податків;
  • за результатами аналізу проводилась робота з платниками податків та зборів (обов’язкових платежів), щодо своєчасних розрахунків та скороченню податкового боргу до селищного бюджету, особлива увага приділялась з плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, надходжень від орендної плати за оренду майна, що належить до комунальної власності;
  • працювали з існуючими резервами поповнення селищного бюджету, а саме: з виявлення відокремлених підрозділів підприємств, організацій, які здійснюють господарську діяльність на території ради, а сплачують податки за місцем реєстрації, особливо по податку на доходи фізичних осіб.

 

02 03

 

Проведені заходи забезпечили належне та безперервне виконання селищного бюджету, що створило підґрунтя для реагування на виклики, що постали у зв’язку з останніми ключовими змінами у бюджетному законодавстві, створення умов для своєчасного та оперативного реагування на потреби фінансового забезпечення як: підтримка підрозділів ЗСУ, захисту безпеки населення та функціонування бюджетної сфери, комунальних підприємств у період воєнного стану, зазнали деяких труднощів.

На час воєнного стану Казначейство здійснює обслуговування бюджету в особливому режимі. Полягає він, зокрема, у проведенні видатків у суворій послідовності.

Для вирішення та роз’яснення вищезазначених питань, Слобожанською селищною радою була організована робоча нарада під головуванням Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяра, за участю начальника управління казначейської служби у Зміївському районі Ірини Майбороди та начальника фінансового управління Слобожанської селищної ради Наталії Бардакової.

В ході зазначеної наради також розглядалися питання, пов’язані із завершенням бюджетного року, було звернуто увагу на безумовну дотриманість вимог бюджетної та фінансової дисципліни.

Більш детально зупинились на питанні відповідності плану виконання проведення платежів з метою недопущення кредиторської та дебіторської заборгованості на наступний рік. Також, проаналізували роботу бюджетних установ Слобожанської селищної територіальної громади в умовах військового стану.