zapobigannya korupcii

 Відділ з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції Слобожанської селищної ради інформує:

Чи потрібно подавати декларацію колишнім посадовцям?

Минулого року ви звільнилися з державної служби або іншої посади, яка передбачала обов’язок декларування? Тоді не забудьте, що у 2022 році вам потрібно подати ще одну декларацію.  

Адже колишні посадовці мають подати декларацію “після звільнення” у період з 1 січня до 31 березня включно наступного року після того, як припинили займати посаду, яка передбачає обов’язок декларування.

Зверніть увагу, що у новій формі декларації для того, щоб подати декларацію після звільнення, у розділі «Вид декларації та звітний період» потрібно обрати вид декларації “щорічна”, а потім обрати позначку “я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)”. 

Проте є кілька випадків, коли декларацію після звільнення подавати не потрібно: 

якщо до 1 квітня 2022 року ви знову влаштовуєтесь на роботу, яка передбачає обов’язок декларування;

якщо ваша декларація при звільненні охопила період з 01.01.2021 по 31.12.2021 включно. У такому разі вам не потрібно подавати щорічну декларацію за 2021 рік, бо вказана декларація вже є річною; 

якщо ваша посада більше не передбачає обов’язок декларування. Наприклад, згідно зі змінами, внесеними до закону, чи у зв’язку зі зміною статусу юридичної особи публічного права на юридичну особу приватного права. У цьому випадку ви втрачаєте статус суб’єкта декларування, і вимоги фінансового контролю більше не поширюються на вас, а отже, вам більше не потрібно подавати декларації будь-якого виду.

Нагадуємо, що кампанія декларування триває до 31 березня 2022 року.

У вас залишилися питання щодо подання декларації? Отримайте роз’яснення у зручному для себе форматі:

онлайн у Базі знань НАЗК: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

за телефоном Контакт-центру НАЗК: +38(044) 200–06–94;

за електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;

Важливо пам’ятати! Необхідно вказати у декларації належне вам та членам вашої сім’ї майно (на праві власності та користування), а також його  вартість. Якщо така інформація не вказана, НАЗК може виявити це завдяки ІТ-інструментам, після чого може розпочати перевірку вашої декларації.

Професійне навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

Title

Детальніше...

Рекомендації споживачам щодо профілактики гострих інфекційних захворювань у період воєнного стану

05

Через терористичні ракетні обстріли критична інфраструктура зазнає суттєвих ушкоджень і, як наслідок, може виникнути загроза відключення від систем централізованого водопостачання.

Детальніше...

Пам’ятка для населення щодо утримання колодязів

04

Значна кількість населення, переважно в сільській місцевості використовує підземні води з обладнанням для їх підйому відповідних споруд, тобто шахтні та трубчасті колодязі (свердловини). Такі підземні води є незахищеними від забруднення, вони пов’язані з поверхнею землі, з її станом.

Детальніше...

Як захиститись від гепатиту А

03

У зв’язку із реєстрацією спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині, а також зростанням захворюваності на вірусний гепатит А в інших областях України, рекомендуємо утриматися від використання для пиття, приготування їжі та миття посуду води з шахтних та трубчастих колодязів, каптажів джерел  тощо, інформація про якість води яких відсутня.

Детальніше...

Недоброякісна питна вода – загроза для здоров’я населення

02

Вода є фактором передачі багатьох інфекцій бактеріального та вірусного походження. Вживання недоброякісної питної води суттєво погіршує здоров’я людини, зумовлюючи виникнення таких інфекційних захворювань, як холера, дизентерія, туляремія, лептоспіроз, поліомієліт тощо.

Детальніше...

Щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь під час весняної повені та паводків

01

Рекомендації

Аби вберегтися від небезпечних наслідків весняної повені, паводків, підтоплень, які можуть спричинити виникнення спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь. рекомендуємо дотримуватись наступних правил:

Детальніше...

Профілактика сказу в домашніх тварин, графік проведення щеплень

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин, фахівцями дільниць ветеринарної медицини Харківської області державної лікарні ветеринарної медицини в період з 26.03.2024 по 29.03.2024, 01.04.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в містах та населених пунктах району:

Детальніше...

Шановні користувачі послуг Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго»!

Для відновлення роботи Зміївської ТЕС потрібен великий ресурс, як людський, так і фінансовий.
📢☝️Керівництво Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» та Слобожанської селищної ради звертається до користувачів послугами Зміївської ТЕС з наполегливою вимогою – погасити заборгованість за комунальні послуги, які надаються Зміївською ТЕС – це вагомий та необхідний вклад кожного в допомогу відбудови нашого підприємства (сума боргу перевищує 30 млн.грн.)❗❗❗

Про можливість оздоровлення та відпочинку дітей Слобожанської громади віком від 7 до 18 років за рахунок бюджетних коштів у 2024 році у ДПУ «МДЦ Артек»

01

                                                                                                          

ДО УВАГИ БАТЬКІВ !

Слобожанська селищна рада інформує про можливість оздоровлення та відпочинку дітей Слобожанської громади віком від 7 до 18 років за рахунок бюджетних коштів у 2024 році у ДПУ «МДЦ Артек».

Детальніше...

📢Відбулася зустріч Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря з керівництвом Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» щодо обговорення альтернативного опалення селища Слобожанське

02

☝️Розуміємо, що зарано розмовляти про перспективи відновлення потужностей Зміївської ТЕС, але віримо і ця розмова додає надії, що перспективи існують… завдяки ЗСУ, Господу Богу та спільним зусиллям - все можливе буде зроблено та наступний опалювальний сезон буде благополучно пройдено!🙏🇺🇦

Детальніше...