Інспекторами з благоустрою Відділу ЖКГ Слобожанської селищної ради проведено огляд території смт Слобожанське, з метою виявлення несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів.

В результаті огляду були виявлені:

  1. Порушення правил благоустрою (накопичення сміття біля контейнерів для ТПВ)
  2. Утворення несанкціонованих звалищ ТПВ у полезахисних смугах, скверах, а особливо на території гаражів смт Слобожанське

З метою вжиття заходів у відношенні виявлених фактів, були прийняті рішення:

  1. Доручити інспекторам з благоустрою Відділу ЖКГ Слобожанської селищної ради спільно з органами поліції, провести рейди на території населених пунктів Слобожанської селищної ради з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні Закону України «Про благоустрій населених пунктів»
  2. Скласти перелік несанкціонованих звалищ та попередній кошторисний розрахунок на їх ліквідацію.

Шановні мешканці!

Кожен з вас - господар на території нашої громади!

Не перетворюйте нашу маленьку Батьківщину у суцільний смітник!!!

Пам’ятайте, що на утримання в чистому та привабливому вигляді території Слобожанської селищної ради витрачаються ЗНАЧНІ КОШТИ селищного бюджету!

На ліквідацію несанкціонованих звалищ ТПВ необхідно виділяти ДОДАТКОВІ кошти селищного бюджету, які можливо було б використати на вирішення соціально важливих завдань громади (забезпечення потреб освіти, медицини, культури, спорту), що в умовах процесів децентралізації є вкрай важливим.

В свою чергу, Слобожанською селищною радою будуть вжити всі можливі заходи, в межах повноважень, щодо недопущення засмічення території громади та притягнення до відповідальності порушників.

Нагадуємо, що відповідно  ч. 4 ст. 42 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п. 7.2 п.п 11 Правил благоустрою населених пунктів Слобожанської селищної ради створення смітників, самовільне скидання побутового сміття, побутових відходів, будівельного сміття, відходів виробництва у не відведених для цього місцях, складування на вулицях, площах, зелених зонах, прибудинкових територіях тари, конструкцій, виробів, ґрунту, будівельних матеріалів тощо без наявності відповідного дозволу є адміністративним порушенням, що тягне за собою накладання стягнення у вигляді штрафу у розмірі до 1700 грн. відповідно ст. 152 КУпАП.

Наголошуємо! Викидання сміття на контейнерних майданчиках ПОЗА КОНТЕЙНЕРІВ для збору ТПВ –  це ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ та є підставою для ПРИТЯГНЕННЯ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.