Звіт старости

Нижньобишкинського старостинського округу

с. Нижній Бишкин, с. Черкаський Бишкин, с. Геївка, с. Суха Гомільша

за 2022 рік

 Шановні громадяни,відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" я, як староста Нижньобишкинського старостинського округу звітую перед Вами про роботу протягом 2022 року, щоб проінформувати про те що зроблено, а що не вдалося і про плани на майбутнє.

Рішенням  18  сесії Слобожанської селищної ради VІІІ скликання  від 21 жовтня 2021 року № 715 на території Слобожанської селищної ради утворено Нижньобишкинський  старостинський округ з центром у селі Нижній Бишкин, що складається з сіл Нижній Бишкин, Черкаський Бишкин, Геївка, Суха Гомільша Чугуївського району Харківської області. Визначено, що за адресою: село Нижній Бишкин, вулиця 40 років Перемоги, будинок 22 знаходиться адміністративна будівля Нижньобишкинського старостинського округу, яка є робочим місцем старости.

Рішенням 1 сесії VIII cкликання від 01.12.2020 року мене затверджено на посаді старости Нижньобишкинського старостинського округу на строк повноважень Слобожанської селищної  ради VIІІ скликання та затверджено Положення про старосту, яке відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших актів законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости.

14 липня 2021 року № 1638-IX  прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації. Обов’язок старост — представлення інтересів жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби громад були почуті та вирішені на місцях.

Частиною 6 статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР встановлено, що при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальним і підзвітним селищній раді.

Другій рік моєї роботи на посаді старости Нижньобишкинського старостинського округу в 2022 році непомітно минув в умовах військового стану у тісній співпраці з депутатським корпусом ради, керівниками відділів, комунальних підприємств, населення.

Я, як член виконавчого комітету Слобожанської селищної ради приймав участь в 21 засіданнях виконавчого комітету,19 із них під час воєнного стану.  

  • Загалом територія Нижньобишкинського старостинського округу становить 8631,3 га ,в тому числі в межах населеного пункту 437,48 га
  • Сільськогосподарських угідь землі – 5593,5 га
  • Ліси 2262,7 га
  • Забудовані землі – 189,7 га
  • Заболочені землі – 303,9 га
  • Відкриті землі без рослинного покрову -99,5 га
  • Водний фонд – 182,3 га

Територія населених пунктів у встановлених межах 

  • село Нижній Бишкин – 165,9 га
  • село Черкаський Бишкин -150,83 га
  • село Геївка -77,3 га
  • село Суха Гомільша – 43,45 га

Соціальна інфраструктура складається із НВК (загальноосвітня школа І-ІІ ступенів,АЗПСМ,Будинку культури, сільського клубу,2-х сільських бібліотек, відділення зв’язку.

Щодо економічного становища, то на території старостинського округу в аграрному секторі працюють ФГ «Полька М.М.»,ПП «Рустам –К»,з підприємницької діяльності діють 3 точки.

Нараховується 348 домогосподарств,де проживають 845 осіб станом на 01 січня 2023 року із них дошкільнят 32.

Переважна більшість мешканців села працездатного віку займається сільськогосподарськими роботами на присадибних ділянках та землями паями,вирощують сади, ягідники, овочі.

Я, як староста беру участь у пленарних засіданнях Виконавчого комітету ради та в нарадах, де представляю інтереси жителів старостинського округу. Виконую доручення селищної ради, селищного голови та виконавчого комітету, здійснюю прийом громадян.

В старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, вчиняються нотаріальні дії (посвідчуються підписи, копії документів,заповітів ,довіреностей )

За цей час було багато звернень ,кожне звернення прийняте до уваги ,по можливості вирішено.

За звітний період вчинено 4 нотаріальних дій,Надавалися довідки характеристики, акти обстеження, консультації.

Прийнятий бюджет Слобожанської селищної ради на 2022 рік включав у себе ряд заходів, відповідно до програм, на розвиток населених пунктів Нижньобишкинського старостинського округу.

Але російські окупаційні війська 24 лютого 2022 року внесли зміни в наші плани ,але ми вистояли цей найтяжчий час об’єднавшись .

В жорстоких умовах працівники органів місцевого самоврядування, фермерські господарства,приватні підприємці допомагали в забезпеченні життєдіяльності місцевих мешканців та внутрішьопереміщених осіб. Доставляли гуманітарні допомоги,допомагали збройним силам України.

Але події не зупиняли роботу із благоустрою,сезонні працівники залучені на громадські роботи ,виконували роботу на всіх напрямках життєдіяльності ,а саме благоустрою пам’ятників і обелісків,утримання кладовищ(їх на території 6 (шість ),покіс вирубка чагарників,піддержання в належному стані сільського парку в селі Черкаський Бишкин,селі Нижній Бишкин.

Кошти на утримання адміністративних будівель ,закладів культури,охорони здоров’я,закладів освіти виділялись в повному обсязі ,проводились роботи по підготовці до опалювального сезону 2022-2023 року.

Забезпечено твердим паливом заклади культури Черкаськобишкинський сільський клуб,Нижньобишкинську ЗОШ,опалювальний сезон розпочато всіма структурами в старостинському окрузі.

Проводилось грейдерування вулиць населеного пункту  Черкаський Бишкин,вул.Миру,вул. Землянична,вул. Лісна,вул. Лугова, в селі Нижній Бишкин,вул. Першотравнева,вул. Садова,вул. Донецька.

Роботи виконані в повному обсязі, але в умовах несприятливої дощової погоди ,є потреба в підсипці ґрунтових доріг у всіх населених пунктах старостинського округу. Направлено лист і маємо надію, що нам і в цьому році допоможуть вирішити всі поставлені питання.

Постійно проводиться вивіз ТПВ з сіл Черкаський та Нижній Бишкин 1 рази на тиждень комунальним підприємством «Зміїв-сервіс».

В умовах військового стану з 24 лютого 2022 року завдяки Слобожанській селищній раді, волонтерів, фермерів, приватних підприємців, проводилась постійна видача гуманітарної допомоги всім мешканцям округу і ВПО, які проживали в населених пунктах нашого округу і потребують допомоги. Надавались продукти харчування, ковдри, овочі, фрукти, все необхідне для життя.

ВПО на території громади проживало близько 300 чоловік,частина із них проживає і на теперішній час, які залишились без житла і опалення.

Забезпечуємо мешканців деревиною паливною в 2022 році її отримали 14 сімей.

Дякую за довіру та підтримку Всім жителям сіл, депутатському корпусу, членам виконавчого комітету, а також всім працівникам апарату в особі селищного голови Діхтяр Д.М..

Також хочу запевнити, що я і надалі буду виконувати свої повноваження, відстоювати інтереси громади.

Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності селищному голові,працівникам селищної ради, робітникам всіх установ та закладів, депутатам, підприємцям, фермерським господарствам, всім хто докладає зусиль кращого життя нашої громади. Особлива вдячність нашим працівникам благоустрою,які роблять наші села чистими, красивими та охайними. Тож давайте поважати їх працю та долучатись до добрих справ для покращення життя в наших селах.

Щиро дякую всім!

 


 

Програма екстреної підтримки засобів до існування

logo

Представництво «Естонської ради у справах біженців» в Україні розпочинає реалізацію «Програми екстреної підтримки засобів до існування». Мета програми: надання доступу до засобів для існування вразливим домогосподарствам, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, створення нових джерел доходу та підтримка людей у досягненні прожиткового мінімуму.

Детальніше...

Можливість отримати дров'яну піч з димоходом

Ogoloshenja

ОГОЛОШЕННЯ

для мешканців, які проживають у приватному секторі сел. Слобожанське та в складі зареєстрованих є інваліди І-ІІ групи чи інваліди ІІІ групи, яким понад 60 років.

Детальніше...

Відбулася зустріч команди «U-LEAD з Європою» з представниками Слобожанської та Донецької селищних рад

01

18 квітня 2024 року відбулася зустріч команди «U-LEAD з Європою» з представниками Слобожанської та Донецької селищних рад. В рамках зустрічі обговорювалися питання щодо результатів та можливості подальшої співпраці територіальних громад з U-LEAD.

Детальніше...

По території Слобожанської селищної територіальної громади прокладено міжнародні та міжміські волоконно-оптичні лінії зв’язку державного значення, по яким здійснюється передача даних, робота мережі Інтернет, урядовий, мобільний та міжміській зв’язки

Останнім часом спостерігається тенденція збільшення кількості пошкоджень комунікаційних мереж сторонніми організаціями при проведенні ними земляних та будівельних робіт через недотримання вимог Правил охорони ліній електрозв’язку та Умов проведення робіт у межах охоронних зон кабельних і повітряних ліній електрозв'язку.

Пошкодження комунікаційних мереж наносить шкоду інтересам держави, може привести до втрати управління державними органами влади на місцях, порушити взаємодію в роботі силових відомств та функціонування фінансових установ, позбавляє можливості інформування населення про надзвичайні ситуації, а також приводить до відсутності сервісів у споживачів телекомунікаційних послуг.

Детальніше...

L сесія Слобожанської селищної ради VIII скликання

Sesija

від 16 квітня 2024 року

Детальніше...

17-19 квітня 2024 року в селищі Слобожанське буде проводитися видача гуманітарної допомоги

gum dopomoga

ОГОЛОШЕННЯ

17-19 квітня 2024 року в селищі Слобожанське буде проводитися видача гуманітарної допомоги для наступних категорій сімей, які проживають у селищі та потребують гуманітарної допомоги:

Детальніше...

Графік проведення щеплень собак та котів проти сказу в містах та населених пунктах району

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин, фахівцями дільниць ветеринарної медицини Харківської області державної лікарні ветеринарної медицини в період з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в містах та населених пунктах району:

- Чугуївська громада: м. Чугуїв-17.04.2024, 19.04.2024, 22.04.2024;

- Зміївська громада: м. Зміїв, с. Таранівка - з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024;

- Слобожанська громада: с. Шелудьківка - з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024;

- Вовчанська громада: м. Вовчанськ, смт. Білий Колодязь, с. Лозове – з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024;

- Старосалтівська громада: смт. Старий Салтів, с.Федорівка - з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024.

Детальніше...

Шановні мешканці селища Слобожанське!

герб

Лист, складений Слобожанською селищною радою разом з ініціативною групою, щодо вирішення питання опалення селища Слобожанське до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, знаходиться в приймальні Слобожанської селищної ради. (Збір підписів триває до 19.04.2024 року).

Детальніше...

Піклуватися про своє ментальне здоров’я, щоб знайти в собі приховане джерело сили у складні часи

Повномасштабне вторгнення рф в Україну створило безліч нових бар’єрів для всіх українців. І ці нові бар’єри не тільки стають на шляху до повноцінного життя, а й створюють перешкоди для реалізації потреб, які ще зовсім нещодавно здавалися базовими. Але незмінним залишилось одне – бажання підтримати і допомогти тим, хто цього потребує.

Детальніше...

Понад 8100 людей забезпечені зайнятістю на Харківщині за допомоги служби зайнятості

З початку цього року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористалися 18,3 тис. людей, з них 13,5 тисяч мали статус безробітного. Співпрацювали зі службою зайнятості 2,7 тис. роботодавців, які надали 7,2 тисяч пропозицій роботи. За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено зайнятість 8,1 тис. людей. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

Детальніше...