01

☝️Протягом цього тижня проходив завершальний етап спільного мініпроєкту з підвищення освітнього рівня молоді Слобожанської громади у напрямку підприємницької діяльності.
02 03
04 05
06 07
08 09
✅Цей проєкт є важливим етапом налагодження та розвитку партнерства між Слобожанською громадою та муніципалітетом Веннес (Швеція), що було укладено у червні 2023 року.
🗓️Проєкт тривав 6 місяців, протягом яких 7 учнів громади брали участь в онлайн заходах з тематики підприємницької діяльності, соціальної міжкультурної інтеграції та самопрезентації.
✅У якості фінального етапу, за підтримки муніципалітету Веннес, Слобожанської селищної ради та Rotary clab Vannаs, учні мали змогу відвідати Веннес з метою обміну досвідом та міжкультурною взаємодією.
✍️Під час візиту молодь Слобожанської громади провела по одному учбовому дню у двох освітніх закладах Веннеса Hammarskolan та Liljaskolan, змогла прослухати лекції з освітніх програм з підприємництва, соціальної освіти та англійської мови разом зі своїми шведськими однолітками.
👱Також, протягом тижня молодь перебувала в домівках сімей у муніципалітеті Веннес. Тут вони мали змогу тренуватися разом із волейбольним клубом Vännäs, відвідали Leisure Bank, центр повернення та центр переробки в Starrberget. Вони також відвідали Умео, оглянули місто, відвідали Curiosum та університет Умео.
🧏Делегація молоді мала змогу розповісти шведським учням про Україну та Слобожанську громаду, а також налагодити комунікацію для розвитку партнерства між молоддю обох муніципалітетів.
🤝В рамках візиту також пройшла зустріч учнів Слобожанської громади з представниками керівництва та політиками Веннес.