герб

📢З перших днів війни Слобожанською селищною радою, волонтерами, громадськими організаціями, фермерськими господарствами, небайдужими мешканцями громади постійно та систематично здійснюється допомога Силам оборони України, збором коштів на придбання техніки, продуктів харчування, ліків, аптечок, одягу, засобів гігієни, обладнання для облаштування побуту, буржуйок, маскувальних сіток, тощо.
☝️Враховуючи той факт, що на сьогоднішній день надавати підтримку військовим підрозділам та частинам з місцевого бюджету можливо тільки при наданні субвенції з місцевого бюджету до державного бюджету, Слобожанською селищною радою відповідно до «Програми підтримки підрозділів Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, територіальної оборони, добровольчих та інших військових формувань Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області на 2023-2025 роки» виділяються кошти військовим частинам та іншим військовим підрозділам протягом 2023-2024 року виділено коштів в сумі 15 млн. 329 тис 832 грн. на придбання безпілотних літальних апаратів, засобів радіолокаційної боротьби, на запчастини та ремонт автомобільної техніки, зарядні станції та інші матеріальні цінності.
✍️Протягом 2024 року до Слобожанської селищної ради кожний місяць звертаються по 4-5 військових частин щодо надання допомоги для виконання бойових завдань.
🗓️Щомісячно на сесіях Слобожанської селищної ради виділяється від 1,5 до 2 млн. грн, військовим по 500-600 тис. грн на кожний підрозділ, 18 липня на черговій сесії виділено 1,6 млн. грн.
✅Слобожанською селищною радою продовжується робота по підтримці військових в межах своїх можливостей, вже на серпневу сесію є запити на допомогу від двох військових частин на 1.1 млн. грн. У зв’язку з обмеженістю бюджету громади і постановкою нових завдань для громади в різних сферах життєдіяльності, надання такої підтримки, як раніше Силам оборони України в бюджеті громади не буде можливим.
🇺🇦Разом з тим, допомога Силам оборони України буде надаватись допомога в межах своїх можливостей й надалі!!!🇺🇦