фото

14 квітня 2024 року на 71 році пішла з життя людина, відома багатьом мешканцям не тільки нашого селища, району, але й всієї області. Колишній директор Слобожанського ліцею №2 Гутаріна Людмила Володимирівна. Учитель, наставник і друг. Людина — епоха. Віддана педагогічній діяльності впродовж усього свого життя.

Пішла з життя людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця. Не вистачає слів, щоб передати смуток та біль, яким чорним крилом торкнувся не лише сім’ї, а й інших людей, які знали Людмилу Володимирівну.

45 років віддані школі… 45 років віддані дітям…Багато це чи мало? Навіть за мірками історії 45 років – чималий термін, а за «людськими» мірками – ціле життя. Без зайвого перебільшення можна сказати, що школа для Людмили Володимирівни Гутаріної – це її життя, покликання і радість. Слобожанський ліцей № 2 став для неї рідним.

Людмила Володимирівна народилася 22 травня 1953 року у с. Червоний Пахар Артемівського району Донецької області.

У 1957 році сім’я переїхала до сел. Комсомольське Харківської області. У 1970 році закінчила 10 класів Комсомольської СШ № 2. Вступила до Харківського державного університету на факультет іноземних мов, який закінчила у 1976 році. Працювала старшою вожатою Задінецької восьмирічної школи.

З серпня 1976 року почала працювати вчителем англійської мови в Лиманській СШ, а з 1979 року була призначена організатором позакласної та позашкільної роботи Лиманської СШ, з 1984 року переведена заступником директора з НВР цієї ж школи.

 У 1986 Людмила Володимирівна, випускниця Комсомольської ЗОШ №2 переступила поріг своєї школи, де й залишилася назавжди, посівши посаду директора і працювала до 2021 року.

За вагомий внесок у розвиток освіти Людмила Володимирівна була неодноразово відзначена подяками, дипломами, почесними грамотами, нагороджена міністерськими вагомими відзнаками: Грамотою Міністерства освіти і науки України, Нагрудними знаками «Відмінник освіти України» та «Василь Сухомлинський». Їй було присвоєно звання «Почесний громадянин Зміївського району» та нагороджено відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава».

Самовіддана педагогічна праця, її мудра й виважена управлінська діяльність залишили глибокий слід у душах усіх, хто був з нею поруч: колег-педагогів, учнів, батьків. Досвідчений наставник і щирий порадник, вона залишила на освітянській ниві щедрий засів мудрості, щирості і добра.

В цей скорботний час висловлюємо щире співчуття рідним та близьким людям Людмили Володимирівни.

Світла та незабутня їй пам’ять…