23 серпня 2023 року відділом поліції №2 Чугуївського районного управління поліції головного управління національної поліції в Харківській області спільно з службою у справах дітей Слобожанської селищної ради та КУ «Центр надання соціальних послуг» було організовано та проведено черговий спільний профілактичний захід. 

Найбільш ефективними засобами попередження дитячої бездоглядності, профілактики негативних проявів в дитячому середовищі є проведення профілактичних заходів, інспектування сімей і проведення профілактичної роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах та проживають у функціонально-неспроможних (кризових) сім’ях, проведення індивідуально-профілактичних бесід з батьками та вжиття відповідних заходів щодо надання різних видів допомоги сім’ям та безпосередньо дітям.

Було відвідано 4 сім’ї в яких виховуються 10 дітей.

Підчас зустрічей батькам надавались рекомендації, проводились профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо покращення виконання батьківських обов’язків, забезпечення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, роз’яснено щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків та недопущення здійснення насильства в сім’ї відносно дітей.

Спеціалісти нагадали батькам про підготовку до нового навчального року, зазначили про необхідність проходження обов'язкового щорічного медичного обстеження. У зв’язку з продовженням дистанційної форми навчання, серед родин було проведено опитування на предмет готовності до цього, з’ясовано чи є доступ до мережі Інтернет та наявність засобів комунікації.

Також родинам було надано натуральну допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, одягу та взуття.

Робота триває, дякуємо всім за співпрацю в інтересах дітей!