30 березня 2023 року відбувся захід присвячений нагородженню талановитих дітей та їх вчителів.

Цей захід - підсумок праці, яка вже приносить плоди пізнання, розуму, терпіння і наполегливості. В цьому навчальному році здобувачі освіти нашої громади брали участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів, Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, обласному фестивалі комп’ютерної графіки та анімації, у Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка та у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, де гідно представили громаду, як на районному рівні так і на обласному рівнях.

На рівні громади у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів взяли участь 142 учасника, на районному рівні 56 учасника, з яких 7 переможців обласного рівня є учні КЗ «Слобожанський ліцей №2»  та 1 учениця КЗ «Геніївська ЗОШ І-ІІ ст.».

У Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості на обласному рівні в номінації «Література» брали участь 5 учнів закладів освіти Слобожанської ТГ. Перемогу здобула учениця 11 класу КЗ «Лиманський ліцей».

В обласному фестивалі комп’ютерної графіки та анімації брав участь учень 10-Б класу КЗ «Слобожанський ліцей №2», де посів першість у номінації «Колаж».

У Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, з нашої громади взяли участь 6 учнів закладів освіти, з них гідно представили свою роботу та здобули перемогу на обласному рівні учениці 11 класу КЗ «Лиманський ліцей» посівши І та ІІІ місця.

В цьому році були об’єднані два конкурси: Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка та Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. На рівні громади участь у конкурах взяли 53 учні, з них 9 переможних робіт (І місце) були надіснані на обласний етап конкурсу. На обласному етапі громаду представляла учениця 5-А класу КЗ «Лиманський ліцей».

Слобожанський селищний голова Дмитро ДІХТЯР вручив грамоти учням переможцям районних і обласних конкурсів та учнівських олімпіад, а також вручив подяки вчителям, які готують молоде покоління до самостійного життя, ведуть своїх учнів до нових перемог та звершень і залишаються для дітей вічним взірцем.

Також, грамотою Слобожанської селищної ради було нагороджено вчителя КЗ «Шелудьківський ліцей ім. Ю.Є. Кравцова» Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області, яка стала переможцем всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» в номінації «Основи здоров’я» - Олена ЖАДАН.

Всім присутнім на заході були вручені подарунки надані Благодійним фондом “NOVA UKRAINE”.

Дмитро ДІХТЯР зазначив, що у 2021 році депутатами селищної ради було прийнято Положення про стимулювання педагогічних працівників та обдарованих і талановитих дітей, у цьому році до нього були внесені зміни - збільшені розміри стимулювання. Відповідно до цього Положення і діти, які зайняли призові місця у конкурсах та олімпіадах районного та обласного рівня, і вчителя, які підготували цих дітей  отримують винагороду. На найближчий сесії для цього будуть виділені кошти.