Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр неодноразово брав участь у нарадах за присутності керівництва Харківської обласної військової адміністрації та відповідних департаментів під головуванням заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Михайла Харнама щодо ремонтів пошкоджених та відновлення зруйнованих будинків внаслідок збройної агресії РФ.

На першому етапі результатом даних нарад стало виділення коштів на капітальний ремонт зруйнованого будинку у сел. Донець по вул. Центральна, 5а.

На другому етапі Слобожанською селищною радою було ініційовано виїзд робочої групи за участі головного архітектора області - Антона Коротковських і сертифікованого експерта Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації - Даніїла Єлфімова та спеціалістів Слобожанської селищної ради з вирішення питання щодо проведення капітального ремонту житлових будинків, які пошкоджені внаслідок збройної агресії РФ, а саме: сел.Благодатне, вул.Садова,1 (не придатний для проживання), а також зруйнованого житлового будинку за адресою: сел.Благодатне,  вул.Садова, 2.

Після вивчення наявної містобудівної документації робочою групою розглядалися різні варіанти вирішення питання одним з яких можливість будівництва багатоквартирного житлового будинку в сел.Донець, де є досить розвинена інфраструктура для забезпечення якісних та зручних умов проживання мешканців пошкоджених будинків, як альтернатива.

Завдяки цим діям та співпраці з Департаментом містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації очікуємо виважені професійні рішення та варіанти вирішення, а також допомогу у оформленні містобудівної документації для вирішення питання забезпечення житлом мешканців пошкоджених внаслідок збройної агресії житлових будинків в сел. Благодатне.