IMG e4f7f0a3c4151308b96dbca969467c12 V min

З 01 березня 2022 року офіційно відновлено функціонування 34 Державного пожежно-рятувального посту з охорони Зміївської ТЕС 11 Державного пожежно-рятувального загону з охорони об’єктів (далі - 34 ДПРП 11 ДПРЗ з охорони Змїівської ТЕС) за штатом до якої входить 16 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки, а також добровольців із числа колишніх працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (на цей час пенсіонери) в кількості 11 чоловік та зараховані до складу резерву ДСНС України (які виконують свої обов’язки на безоплатній основі) за участю яких безпосередньою здійснюються виїзди для ліквідації пожеж та інших надзвичайних сиуауцій, які виникають на території населених пунктів Слобожанської селищної територіальної громади.

01 березня 2022 року офіційно відновлено функціонування 34 Державного пожежно-рятувального посту, але вже з 27.02.2022 року за ініціативою добровольців, Слобожанської селищної ради, Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» відбувалось чергування добровільної пожежної дружини, було здійснено перший виїзд на локалізацію пожежі в житловому будинку в с. Благодатне. З 27.02.2022 по сьогоднішній день 34 ДПРП 11 ДПРЗ з охорони Змїівської ТЕС та безпосередньої участі добровольців було здійснено 15 виїздів на місце виникнення пожеж (НС або події) для їх ліквідації по таким населеним пунктам Слобожанської селищної територіальної громади, як с. Благодатне, с. Донець, смт. Слобожанське, с. Лиман, с. Геніївка, с. Шелудьківка.

Під час даних виїздів були локалізовані пожежі в приватних домоволодіннях, господарчих будівлях, на відкритих ділянках сухої трави, очерету, сухого гілля (загальна площа локалізації на відкритій території складає 21,8 га), виконувався розбір конструкцій та пошук людей із зруйнованого будинку в с. Донець після бомбардування.

Рятувальники 34 ДПРП 11 ДПРЗ з охорони Змїівської ТЕС спільно з нашими добровольцями продовжують виконувати службові обовязки в умовах воєнного часу за що їм щира подяка та повага!!!

Ситуація, що склалась та положення в якому залишилась наша громада як найкраще показує, що Державна пожежно-рятувальний підрозділ повинен бути та захищати нашу територію.