PFUВідділ обслуговування громадян № 7 (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Харківські області повідомляє щодо індексацій пенсій з 1 березня 2021 року.

З 1 березня 2021 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році», проведено індексацію пенсій.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій у розмірі 1,11.

Уточнено, що якщо розмір підвищення внаслідок перерахунку не досягає 100 гривень, встановлюється щомісячна доплата в сумі, якої не вистачає до цього розміру. Цю суму враховуватимуть під час подальших перерахунків пенсії.

Із 1 березня, особам, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають повний страховий саж (35 років – чоловіки, 30 років – жінки), розмір пенсійної виплати не може бути нижче 2200 грн.

Перерахунок проводиться автоматично за матеріалами пенсійних справ і не потребує додаткових звернень громадян до Пенсійного фонду.

 Варто зазначити, що не індексуються пенсії:

  • державних службовців;
  • наукових працівників;
  • помічників нардепів;
  • отримувачів спеціальних пенсій або довічного утримання (судді, прокурори);
  • тим, кому виплату вперше призначили у 2019 – 2021 році.

Фінансування проіндексованих пенсійних виплат розпочинається з 4 березня поточного року. Виплата пенсій буде проводитись згідно з графіком, шляхом зарахування на банківські рахунки або через АТ «Укрпошта».

Більш детальну інформацію, Ви можете отримати у відділі обслуговування громадян № 7 (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15,  2 - поверх, кім. 8, або за тел. (05747) 3-25-08 та 3-30-87.

EUkraine