Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розробило та запустило ресурс «ЕкоЗагроза» - веб сайт і мобільний додаток для Android та iOS.



Він створений, щоб надавати українцям достовірну інформацію про стан довкілля у кожному куточку України, а також фіксувати всі екологічні загрози та злочини проти живої природи. ЕкоЗагроза – це ресурс, який також дає доступ до гарячих ліній та сторонніх ботів, що можуть стати в нагоді людям.

 

Мета ресурсу ЕкоЗагроза - спростити взаємодію між громадянами та контролюючими органами у сфері дотримання природоохоронного законодавства.

Завантажте мобільний додаток і повідомляйте про порушення природоохоронного законодавства прямо зі свого смартфона. Ви можете інформувати про несанкціоновані сміттєзвалища, розлив нафтопродуктів, викиди отруйних речовин, пожежі, забруднення ґрунтів та засмічення земель. Крім того, можна фіксувати шкоду довкіллю, заподіяну російською агресією, з метою нарахування збитків.

Щоб скористатися ресурсом «ЕкоЗагроза», скануйте QR-код, перейдіть за посиланням https://ecozagroza.gov.ua або дотримуйтесь інструкції щодо використання мобільного додатку.

Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту порушень природоохоронного законодавства, адже збереження природи – це спільна відповідальність кожного з нас.