На Харківщині продовжується активна реалізація проєкту «Армія відновлення». З початку 2024 року  обласна служба зайнятості видала 11,3 тисяч направлень на виконання суспільно корисних робіт. За цим показником Харківська область тримає перше місце серед усіх регіонів України. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

За словами О. Котукова, людей залучають до роботи з відбудови постраждалих внаслідок бойових дій територій, облаштування укриттів, плетіння сіток, розвантаження, фасування та доставка гуманітарної допомоги, надання соціальних послуг ВПО  у місцях їх зосередження, надання допомоги сім'ям військових  тощо. Оплата за виконання суспільно корисних робіт становить до 12 тисяч гривень за повний відпрацьований місяць. З початку цього року працівникам «Армії відновлення» виплачено 122,8 млн гривень.

«Люди,  які з тих чи інших причин залишились без роботи, можуть  долучитися до виконання суспільно корисних робіт і таким чином зробити свій внесок у відбудову нашої країни», - зауважив керівник обласної служби зайнятості.

У регіоні рішення про організацію суспільно корисних робіт ухвалені військовими адміністраціями в усіх районах. Роботи проводяться у 50 громадах, види робіт залежать від потреб конкретної громади.  На сьогодні у п'ятірку громад за найбільшою кількістю виданих направлень входять: Харківська, Лозівська, Барвінківська, Богодухівська та Зміївська  територіальні громади. 

Більше інформації про такий вид тимчасової зайнятості за посиланням http://surl.li/ugqxm

Для уточнення інформації звертайтесь до відділу організаційно-інформаційної роботи  Харківського обласного центру зайнятості за тел. (057) 765-30-81 або е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.