Voda

Лише за тиждень в Україні на водоймах загинуло 7 дітей. А від початку року цей показник сягнув вже 31. Бережіть найцінніше – життя дітей. Постійно розповідайте їм про правила безпеки і не залишайте малечу без нагляду біля води.

Попри звуки сирен та постійну загрозу з неба, у якому може летіти ворожа ракета, українці все ж таки намагаються хоча б іноді згадати мирне життя.

Особливо цього хочеться влітку, коли спека не дає спокою. Крім того, чимало батьків навіть на відносно безпечних територіях намагаються зберегти для своєї малечі відчуття дитинства та влаштовують для них прогулянки до водойм. Тому краще згадати правила поводження на воді.

Діти мають постійно знаходитись під контролем, незалежно від їхніх навичок у плаванні. Що ж стосується немовлят та тих малюків, які не навчились плавати, то поруч з ними у воді повинні постійно бути дорослі.

Які правила поводження біля водойми мають пам’ятати батьки

  1. Для того, щоб наблизитись до води, спочатку дитина має запитати дозволу.
  2. Дитина не може купатись без нагляду.
  3. Дорослий, який буде спостерігати за безпекою малечі, має не боятись води та бути у тверезому стані, щоб у будь-який момент мати змогу підстрахувати її.
  4. Не можна дозволяти дитині користуватись надувними матрацами, човнами, колами самостійно. Особливо це стосується випадків, коли вітряна погода, водойма досить глибока та має течії.
  5. Пірнати з човнів та сидіти на борті надзвичайно небезпечно.
  6. Залишати дитину без нагляду в басейні чи навіть у ванні теж може бути небезпечно. 
  7. Довіряти життя своєї малечі старшим за неї дітям також не варто.

Не нехтуйте забороною! Небезпека може бути на кожному кроці! Бережіть себе та своїх близьких! 

Рішенням місцевої комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Слобожанської селищної ради (протокол №1 від 15.03.2024 року) прийнято рішення заборонити відвідування населенням місць масового відпочинку на водних об'єктах Слобожанської селищної територіальної громади протягом купального сезону 2024 року через воєнний стан  у зв’язку із можливою наявністю вибухонебезпечних предметів на пляжах та/або на дні акваторії відповідних водних об’єктів.