Повномасштабне вторгнення рф в Україну створило безліч нових бар’єрів для всіх українців. І ці нові бар’єри не тільки стають на шляху до повноцінного життя, а й створюють перешкоди для реалізації потреб, які ще зовсім нещодавно здавалися базовими. Але незмінним залишилось одне – бажання підтримати і допомогти тим, хто цього потребує.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олена Зеленська, в співпраці з Координаційний центр з психічного здоров'я КМУ , ГО «Безбар'єрність» та https://www.facebook.com/max.goldenberg.90">IsraelTraumaCoalition фахівцями Зміївського управління Чугуївської філії Харківського обласного центру зайнятості проводяться тренінги для безробітних громадян на тему: «Базові навички самодопомоги та першої психологічної допомоги у кризових ситуаціях».

Учасники тренінгів ознайомлюються з поняттями «стрес» та «резилієнтність», опрацьовують сторінку Всеукраїнської програми ментального здоров’я, отримують інформацію  про ефективні техніки, практики, рекомендації, як захистити себе від руйнівного впливу стресу, спричиненого кризовими і травматичними подіями.

Протягом поточного року проведено 5 заходів за відповідною тематикою, в яких прийняли участь 38 осіб.