Організація «Handicap International Federation» (надалі організація НІ) – незалежна та неупереджена організація, яка працює для пом'якшення наслідків конфліктів, природних катастроф, бідності та виключення. Організація НІ працює з особами з інвалідністю та вразливими групами населення, збирає інформацію та вживає заходів для задоволення їх базових потреб, покращення умов життя, захисту гідності та фундаментальних прав громадян.

У відповідь на бойові дії в Україні, організація HI запровадила Програму для забезпечення гуманітарних потреб населення України. Таким чином, Відокремлений підрозділ Міжнародної Федерації Handicap був офіційно зареєстрований 3 травня 2022 року.

Стратегічна мета організації НІ в Україні – зменшити страждання вразливих категорій населення, які постраждали внаслідок конфлікту, за допомогою надання інклюзивної, невідкладної та багатосекторної допомоги.

Для підвищення якості гуманітарної місії в Україні, HI бере участь у спільній ініціативі з моніторингу ринку (Joint Market Monitoring Initiative), яка була створена Робочою групою з питань грошової допомоги в Україні (CWG) для аналізу ринкових показників та очолюється організаціями ACTED та REACH за підтримки членів цієї Робочої групи.

Глобальна мета дослідження у Харківській області: інформувати Робочу групу з питань грошової допомоги в Україні про стан ринків, що є основою для визначення необхідності надання грошової допомоги найбільш уразливим категоріям мешканців територіальних громад у Харківській області гуманітарними організаціями - членами цієї Робочої групи.

Інформуємо вас, що з 10 по 20 березня HI у співпраці з REACH планує проведення дослідження стану ринків України.

Враховуючи вищезазначене, просимо вас підтримати діяльність організації HI на території Слобожанської територіальної громади, яка буде проводити моніторинг стану ринку, зокрема опитування магазинів роздрібної торгівлі та покупців.