ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСУ ЕКСТРЕНИХ ГРАНТІВ, НАЦІЛЕНИХ НА ДОПОМОГУ ПО ПРОГРАМІ ПІДГОТОВКИ ХУДОБИ ДО ЗИМІВЛІ ЧЕРЕЗ ВІДНОВЛЕННЯ АБО ПІДТРИМКУ ПОСТРАЖДАЛИХ СІЛЬСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ В ОКРЕМИХ РАЙОНАХ

Харківська область, Чугуївський район: Слобожанська громада

Програма підготовки худоби до зимівлі, яка впроваджується Естонською радою у справах біженців та українською громадською організацією YES за фінансової підтримки Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА), оголошує конкурс, спрямований на відновлення або підтримку постраждалих сільських господарств (відновлення пошкоджених господарських приміщень для тварин/ закупівлю корму для тварин/ ветеринарні послуги) у зазначених громадах Запорізької, Миколаївської та Харківської областей. Метою програми є пом'якшити вплив зими на свійських тварин та птицю, зміцнить самодостатність постраждалих від війни домогосподарств і сприяти зростанню їх економічного потенціалу

У січні-лютому 2024 року, програма підтримуватиме вразливі домогосподарства, що постраждали внаслідок війни. Рішення про попереднє схвалення заявки приймається на основі інформації, наданої головним заявником, який представляє домогосподарство, на онлайн платформу «Естонської ради у справах біженців»

https://register.pagulasabi.ee/uk/agriwinter-support

Кінцевий термін подання заявок: до 29 лютого 2024 року. Заявки, які надійшли пізніше за встановлений термін, розглядатися не будуть.

 

Під час розгляду заявки буде враховуватись соціальна та фінансова вразливість домогосподарства.

Нижче наведено критерії вразливості, які необхідно підтвердити, щоб мати право подати заявку і взяти участь у конкурсі:

  • Домогосподарства з дітьми, очолювані одинокою матір'ю / одиноким батьком
  • Домогосподарства, в яких жінка виступає єдиним годувальником
  • Домогосподарства з вагітними або жінками, що годують
  • Домогосподарства з 3 ї більше дітьми до 18 років
  • Домогосподарства, в яких є дитина віком до 1 року
  • Домогосподарства з особами, які мають інвалідність 1, 2 групи
  • Домогосподарства з особами, які мають тяжкі захворювання та потребують дороговартісного лікування
  • Домогосподарства з особами похилого віку (60+)
  • Домогосподарства, в яких частково пошкоджене або повністю зруйноване житло
  • Домогосподарства, члени яких отримали поранення або загинули внаслідок активних бойових дій
  • Нічого з вищеперерахованого

Зазначена екстрена грантова підтримка надається для допомоги (на матеріали для відновлення господарських приміщень для тварин/ корм для тварин/ ветеринарну допомогу) наступним видам свійських тварин:

  • Дійна корова
  • Сухостійна корова
  • Вівці/кози
  • Свійські птахи
  • Свині
  • Інший вид свійських тварин

Важливо! При поданні заявки вкажіть точну кількість свійських тварин/ птиці вашого домогосподарства.

Для кожного виду відновлення або підтримки постраждалого сільського господарства визначено наступні конкретні суми гранту. Вони розраховані на основі середніх цін щодо відновлення домогосподарства. Максимальна сума гранту становить 30 000 гривень і може бути використана для задоволення базових сільськогосподарських потреб у процесі підготовки до зими, а саме на:

#

Вид

Сума гранту,

грн.

1

Відновлення пошкоджених господарських

приміщень для тварин (утеплення)

15 000

2

Закупівля корму для тварин

15 000

3

Ветеринарні послуги

5 250

Грантова допомога надається на безоплатній основі!

Лише повнолітні особи (18+), які мають постраждале домогосподарство, спроможні реалізувати запропоновану діяльність із заявленою сумою гранту, які є громадянами України, жителями визначених громад та постійно проживають зараз у Миколаївській, Запорізькій та Харківській областях, мають право брати участь у конкурсі на екстрену грантову допомогу щодо підготовки худоби до зимівлі.

Не можуть окремо подаватися та претендувати на отримання грантів одночасно особи, котрі перебувають між собою в родинних стосунках і проживають однією сім'єю та ведуть спільний побут (Приклад: учасником конкурсу не можуть бути одночасно чоловік та дружина та/або їх діти, котрі проживають однією сім'єю і мають спільний побут): однак, вітається, якщо заявник опише в заявці кількість членів домогосподарства, джерела доходу протягом останніх 3 місяців, середньомісячний дохід домогосподарства, участь і внесок усієї сім'ї у ведення господарської діяльності (з урахуванням виконання розпоряджень Конвенції «Про захист прав дітей», учасником якої є Україна).

Примітка: грант також може покривати витрати на необхідні товари/послуги, а також будь-які додаткові витрати (наприклад, вартість доставки).

Грантові засоби не можуть бути використані для сплати боргів, оренди/ремонту житлового приміщення, придбання техніки/обладнання, сплату податків та інших нецільових платежів.

Заявники, які претендують на отримання екстреного гранту для задоволення базових сільськогосподарських потреб у процесі підготовки до зими, ОБОВ'ЯЗКОВО заповнюють кожен розділ та пункт Заявки (загальні відомості про заявника та домогосподарство; загальна інформація про домогосподарство; критерії вразливості; додаткові документи, що підтверджують вразливість; інформація про господарську діяльність; підтвердження наявності господарських приміщень для тварин та/або наявності тварин), згоду на обробку, зберігання, використання та передачу персональних даних.

За умови успішного розгляду та відбору заявки Заявник також повинен надати копії 1,2,3 сторінок паспорта громадянина України, підтвердження постійного місця проживання (копія сторінки паспорта з відміткою про реєстрацію місця проживання та/або довідка), підтвердження реєстрації місця проживання (прописка); копію довідки про ідентифікаційний код (або копію сторінки в паспорті з відміткою про відмову від отримання ідентифікаційного коду)

Кінцевий термін подання заявок: до 29 лютого 2024 року. Заявки, які надійшли пізніше за встановлений термін, розглядатися не будуть.

Для отримання додаткової інформації про умови конкурсу та процедуру подання заявок просимо звертатися за 38 067 508 08 39, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Заповнену заявку можна направити на розгляд організації YES/ Естонській раді у справах біженців наступним чином https://register.pagulasabi.ee/uk/agriwinter-application

Етапи та критерії оцінки заявок на участь у конкурсі:

1) Перевірка відповідності вимогам. Перевірка відповідності технічним вимогам конкурсу (включаючи правильність та повноту заповненої Заявки; наявність документів: дохід вашого домогосподарства; соціально-економічний/демографічний - рівень незахищеності домогосподарств), знаходження постраждалого домогосподарства в 5-100 км від лінії фронту, вразливість домогосподарства. Заявки, які не пройшли перевірку прийнятності, не переходять до подальших етапів оцінювання.

2) Оцінка заявки. Заявки, допущені до другого етапу оцінювання, розглядатимуться за такими критеріями: поточна ситуація домогосподарства: фото/відео докази, що підтверджують наявність худоби чи птиці; детальний опис витрат, необхідних для підготовки худоби до зимівлі; критичність допомоги для виживання тварин.

3) Відбір заявок. Заявки, які пройшли перший і другий етапи, будуть розглянуті, щоб забезпечити узгодженість відбору з огляду на зобов'язання щодо бюджетної ефективності програми.

4) Підписання угоди. Після підтвердження заявки для отримання гранту, відібрані заявники повинні будуть підписати грантову угоду з відокремленим представництвом Естонської ради у справах біженців в Україні. У разі відмови у підписанні угоди відібраним заявником, грант не надається. У разі необхідності перевірки наданих даних будуть проведені перевірочні онлайн співбесіди співробітниками організації YES. Ці співбесіди слугуватимуть таким цілям і заходам контролю: особисто підтвердити особу заявника та достовірність інформації, наданої - домогосподарством, підтвердити вразливість домогосподарства.

Грантоодержувачі зобов'язані вести господарську діяльність відповідно до поданих заявок та відповідно до законодавства України. Процес ведення заявленої господарської діяльності контролюватиметься відокремленим представництвом Естонської ради у справах біженців в Україні. Грантові кошти мають бути використані відповідно до критеріїв вразливості домогосподарства.

ЕСТОНСЬКА РАДА У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ не несе відповідальності за будь-які витрати заявника, пов'язані з поданням заявки. Незалежно від ухваленого рішення оцінювальною комісією, отримані заявки не підлягають поверненню заявникам.

Заявки розглядатимуться за умови ПІДПИСАНОГО ЗАЯВНИКОМ Звернення, що містить в собі Згоду на обробку, використання, передачу та зберігання персональних даних.

Програма здійснюється за фінансової підтримки Управління ООН з координації гуманітарних справ ОСНА

Увага, при заповненні заявки знадобляться наступні дані:

  • номер телефону заявника;
  • електронна пошта заявника;
  • підтвердження вашого поточного місцезнаходження на момент подання заяви (наприклад, фото паспорту заявника разом з недавнім чеком з місцевого магазину, фото паспорта заявника разом з недавніми квитанціями з оплати комунальних послуг, фото паспорта заявника на фоні місцевих будівель, споруд, що дозволяють ідентифікувати місцевість, тощо). З міркувань безпеки скріншоти з геолокацією не приймаються. NB! Будь ласка, надайте будь-яке підтвердження Вашого поточного перебування, яке не наражає Вас на потенційну небезпеку та не створює додаткові ризики.
  • фото ОДНОГО з документів, що підтверджує реєстрацію місця проживання основного заявника: фото сторінки паспорту з адресою реєстрації (З ВИДИМОЮ СЕРІЄЮ ТА НОМЕРОМ ПАСПОРТУ), скріншот додатку Дія (З ПОВНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ), фото довідки про реєстрацію місця проживання особи). Приймаються формати PDF, JPG та PNG;
  • документи, що підтверджують вказану вище вразливість. Наприклад, довідка малозабезпеченої родини, медична довідка щодо поранення, підтвердження втрати годувальника, довідка про статус безробітного з центру зайнятості, довідка щодо інвалідності, довідка одинокої матері тощо;
  • якщо Ви Є власником нерухомості, документ, що підтверджує Ваше право власності на пошкоджене майно. Якщо ви НЕ Є власником, письмовий дозвіл на проведення ремонту від власника, який міститиме Ваші ПІБ та ПІБ власника, номери документів, що посвідчують особу, повну адресу нерухомості та підпис власника. Документ, що посвідчує особу власника;
  • підтвердження наявності господарських приміщень для тварин та/або наявності тварин (фото);
  • фото ОДНОГО з документів, що посвідчує особу: фото 1 сторінки внутрішнього або закордонного паспорту (З ВИДИМОЮ СЕРІЄЮ ТА НОМЕРОМ ПАСПОРТУ), фото ID карти (2 фото обох сторін документу), скріншот додатку Дія (З ПОВНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ), фото посвідки на тимчасове проживання, фото свідоцтва про народження (для дітей). Приймаються формати PDF, JPG та PNG;
  • підтвердження права власності на банківський рахунок та номер банківського рахунку. Це може бути у вигляді скріншота з онлайн-банку або будь-якого іншого підтвердження банківського рахунку. Ім’я власника банківського рахунку та номер рахунку мають бути видимими. Приймаються формати PDF, JPG та PNG;
  • документ, що підтверджує наданий податковий ідентифікаційний номер основного заявника. Це може бути зворотна сторона вашої ідентифікаційної картки, картки платника податків (РНОКПП) або знімок екрана з програми Дія. Приймаються формати PDF, JPG та PNG.

При необхідності можете звернутися за допомогою у заповненні заявки до старост відповідних старостинських округів, а жителі с. Благодатне та с. Донець до Слобожанської селищної ради (с-ще Слобожанське, вул. Миру, 7, каб. 4).