01

УВАГА!!!

ЯК НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ШАХРАЇВ

На теперішній час шахраї користуються різноманітними схемами скоєння шахрайств. Щоб не стати жертвою шахраїв та не бути ошуканим:

  1. НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ СПЛАЧУЙТЕ ЗА ТОВАР ПОКИ ЙОГО НЕ ОТРИМАЄТЕ ТА НЕ ПЕРЕВІРЕТЕ!!!

Розміщують (неправдиві) оголошення на ІНТЕРНЕТ-ресурсах (ОЛХ, ФЕЙСБУК, ІНСТАГРАМ, ТЕЛЕГРАМ та інші) під виглядом продам, віддам, подарую, послуги, пригон авто, сільськогосподарські, авто-, мото- запчастини, побутові товари та інші речі, отримують передплату та зникають!!!!

  1. В РАЗІ ВИНИКНЕННЯ ПИТАНЬ ЗВЕРТАЙТЕСЬ В НАЙБЛИЖЧЕ ВІДДІЛЕННЯ БАНКУ!!! ПРАЦІВНИКИ БАНКІВ ШКОЛИ НЕ ТЕЛЕФОНУЮТЬ ТА НЕ ВИПИТУЮТЬ БАНКІВСЬКУ ІНФОРМАЦІЮ В ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ!!!

Телефонують з різних мобільних номерів, представляючись співробітниками різноманітних банків (повідомлять, що нібито хтось намагається зняти кошти, або потрібно поновити картку, збільшити ліміт, оформити фінансову допомогу, випитують інформацію щодо паролів та строків дії картки), після чого автоматично з картки потерпілого знімаються гроші.

  1. НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ ПІДТВЕРДЖУЙТЕ В ПОВІДОМЛЕННЯХ «ТАК» ЧИ «НІ», ПРОСТО їх ЗГОРТАЙТЕ!!! ’

Надсилають через ІНТЕРНЕТ різноманітні електронні посилання (про виграний приз, акції, допомога ЗСУ, донати на ЗСУ), які необхідно підтвердити, після чого зникають гроші з банківської картки.

У раз виявлення Вами шахраїв, або якщо Вас ошукали - звертайтесь до територіальних відділів поліції!!!

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ
В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ