Звіт

про роботу старости Геніївського старостинського округу Слобожанської селищної ради Русіна Юрія Вікторовича

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламентом селищної ради, Положенням про старосту села та іншими нормативно – правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Слобожанською громадою звітую про роботу старости за період з січня по грудень 2022 року.

Старостинський округ складається з 5(п’яти) населених пунктів, а саме: село Геніївка, село Дачне, село Занки, село Курортне, село Українське.

Станом на 01.01.2022 року проживає 2972 осіб, з них: дітей до 6 років – 112, до 18 років – 303, до 60 років – 1844, від 60 років – 713.

Внутрішньо переміщені особи – 456 осіб( 245 сімей) станом на 31.12.2022 року.

Пільгові категорії населення:

- чорнобильці – 21;

- учасники бойових дій на території інших держав -12;

- сім’ї військовослужбовців -72;

- діти – сироти та діти позбавлені батьківського піклування – 4;

- багатодітні родини – 28;

- родини, які перебувають у скрутних життєвих обставинах – 21;

- одинокі особи похилого віку, які потребують стороннього догляду (обслуговуються соціальним працівником) – 23.

На території старостинського округу функціонують: ЗОШ І-ІІІ ст.; ЗОШ І-ІІ ст.; СБК ; сільська бібліотека ; амбулаторія загальної практики сімейної медицини; фельдшерсько – акушерський пункт; поштове відділення.

Православна церква та церква євангельських християн – баптистів.

Як староста, виконую доручення селищного голови, селищної ради, її виконавчого комітету, інформую їх про виконання доручень.

Беру участь у засіданнях виконавчого комітету, входжу до його складу.

Приймаю участь у заходах по виконанню на території старостинського округу і територіальної громади програм, затверджених на пленарних засіданнях селищної ради, брав участь в онлайн навчаннях та тренінгах щодо повноважень та діяльності старости, в жовтні – грудні 2022 року пройшов курс з 15 онлайн навчань «Владні послуги в умовах війни» для старост у межах програми « Місцеве самоврядування. Крок до ефективності», яка реалізується Інститутом Політичної освіти в партнерстві з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Спільно з Слобожанським селищним головою Дмитром Діхтярем та працівниками відділу ЖКГ, архітектором ради здійснював обстеження пошкоджених об’єктів на території старостинського округу внаслідок військової агресії Російської Федерації.

1. Надання адміністративних та соціальних послуг, вчинення нотаріальних дій

Прийом громадян здійснюю відповідно до графіка, затвердженого розпорядженням селищного голови, а послуги надаються щоденно в межах повноважень. Здійснюю моніторинг стану дотримання прав мешканців і законних інтересів у сфері соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, житлово – комунального господарства, фізичної культури та спорту, реалізації ними права на працю та медичну допомогу.

Надано консультацій при особистому зверненні громадян та за допомогою телефонного зв’язку – більше 500.

Складено актів обстеження матеріально – побутових умов сім’ї для призначення субсидії та соціальних допомог – 4.

Видано довідок - 66

Вчинено нотаріальних дій та прирівняних до них – 8.

Опрацьовано: вхідних документів - 31

вихідних документів – 49

Заяви про державну реєстрацію заповітів - 3

Надається допомога жителям сіл щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради та  її виконавчого комітету.

Періодично відвідуються сім’ї різних категорій щодо вирішення нагальних питань спільно з працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг » та служби у справах дітей.

Щомісячно проводився облік та відвідування сімей за програмою «Прихисток » щодо внутрішньо переміщених осіб спільно з працівниками Слобожанської селищної ради.

Беру участь в роботі комісії з призначення та надання матеріальної допомоги мешканцям громади, за вказаний період надано матеріальну допомогу 25 мешканцям закріплених населених пунктів на загальну суму 69 тис. грн.

Організовано збір інформації та її обробка щодо надання твердого палива (дров) сім’ям вразливих категорій, забезпечено відповідною допомогою 13 сімей старостинського округу, з інших джерел надано допомогу - 8 сім’ям.

Брав участь в організації поховань людей, що проживали без догляду та опіки рідних, влаштуванні людей вразливих категорій до Зміївського геріатричного пансіонату.

2. Участь у суспільному та культурному житті населених пунктів

09.02.2022 року організовано та проведено спільно з Слобожанською селищною радою та відділом культури заходи по вшануванню загиблих воїнів до 79 – ї річниці визволення Геніївки.

3. Гуманітарна та благодійна діяльність в умовах військової агресії Російської Федерації

Організація випічки хліба в Геніївській ЗОШ І-ІІ ст. і Геніївській ЗОШ І-ІІІ ст. за підтримки ФГ Строгого О.Ф., ФГ Штефана В.О. та доставка мешканцям с. Занки;

Організація доставки та видачі гуманітарної допомоги в с. Геніївка, с. Занки, с. Курортне, с. Українське, с. Дачне від благодійних організацій;

Участь у доставці та видачі централізованої гуманітарної допомоги, що розподіляється Слобожанською селищною радою;

Облаштування «Пункту незламності» в Геніївській ЗОШ І-ІІ ступенів

Хочу відмітити людей, що долучились особистим транспортом до безкоштовної доставки десятків тон вантажів з смт. Слобожанського до с.Геніївка: Борис та Любов Гордієнко, Тамара Кравченко, Юрій та Михайло Єпік, Анатолій Швачка, Олег Кошовий, Олександр Котляр, Микола Слюсаров, Анатолій Інжиров, Євген Слюсар, Віталій Криштопа, Петро та Валентина Коробка, Олег і Тетяна Тищенко, Микола Слюсарєв, Євген Коробка.

Велика шана і вдячність людям за допомогу

4. Благоустрій

Жителі населених пунктів беруть активну у соціально – економічному та культурному житті. Проводиться впорядкування господарств жителів, приватних магазинів, установ та підприємств, прилеглих територій, узбіччя під’їзних доріг, пам’ятних місць.

За звітний період на території округу проведено наступні роботи:

  1. Утримання флагштоку із періодичною заміною на протязі року зношеного прапора.
  2. Відновлення напису на меморіалі воїнам – землякам протягом року.
  3. Утримання та благоустрій 3 (трьох) автобусних зупинок в с. Геніївка протягом року.
  4. Прибирання стихійних звалищ ТПВ біля сміттєвих баків в с. Геніївка та с. Дачне спільно з ФГ Штефана В.О.
  5. Поточний ремонт та утримання пам’ятників загиблим воїнам в с. Геніївка, с. Дачне, с. Курортне.
  6. Покіс трави на території населених пунктів, вздовж автошляхів на території старостинського округу спільно з КП «Комунальник» та фермерськими господарствами.
  7. Поточний ремонт та утримання дитячих майданчиків: с. Геніївка – 4, с. Дачне – 1, с. Курортне -1, с. Українське -1
  8. Грейдерування грунтових доріг в с. Геніївка, с. Українське.
  9. Утримання та благоустрій футбольного поля по вул. Спортивна, вул. Гагаріна та майданчика зі штучним покриттям по вул. Вишнева в с. Геніївка.
  10. Утримання кладовища : покіс трави, розчистка снігу, обрізка дерев та кущів, у квітні 2022 року до Великодніх свят завезено пісок за підтримки агрофірми імені Гагаріна.
  11. Видалення, обрізка аварійних дерев в с. Геніївка, с. Українське.
  12. Реконструкція зелених насаджень та прокладання доріжок у сільському парку с. Геніївка.
  13. Утримання адміністративного приміщення та прилеглої території за адресою: село Геніївка, вул.Вишнева 32 Чугуївського району Харківської області.
  14. Утримання та благоустрій сільського парку с.Геніївка.

Пріоритетними напрямками та завданнями на 2023 рік будуть:

  • Робота по благоустрою населених пунктів;
  • Ліквідація аварійних дерев та несанкціонованих звалищ ТПВ;
  • Грейдерування та підсипання грунтових доріг населених пунктів;
  • Озеленення сільського парку;
  • Клопотати перед селищною радою та службою автомобільних доріг щодо ремонту автошляху Геніївка – Лиман та Геніївка – Дачне;

Хочу подякувати селищному голові Діхтярю Д.М., заступникам селищного голови, працівникам виконавчого апарату та відділів, депутатам селищної ради, членам виконкому за розуміння та допомогу у вирішенні назрілих питань.

Керівникам фермерських господарств, приватним підприємцям, ініціативним мешканцям, молоді за допомогу та вклад у розвиток громади, хто допомагає і словом, і ділом.

Щиро дякую всім, хто із завзяттям та оптимізмом береться за доручену справу,хто вкладає частинку душі та серця в розбудову сіл та покращує їх благоустрій.

Дякую за працю і порозуміння!

Староста Геніївського старостинського округу Юрій РУСІН