Ogoloshenja

До уваги мешканців Слобожанської селищної ради

У зв’язку із труднощами виплати державних соціальних допомог, пільг та житлових субсидій через поштові відділення, пропонуємо мешканцям Слобожанської громади відкрити соціальні рахунки у відділеннях банку.

Заяву про виплату та відповідну довідку про відкриття рахунку для проведення соціальних виплат необхідно надати до відділу соціального захисту населення Слобожанської селищної ради за адресою: смт Слобожанське, вул. Лермонтова, буд. 21, телефон для довідок (05747) 5-27-12, щоденно з 8.00 до 16.00.

За інформацією Марини Лазебної Міністра соціальної політики України, держава продовжує виплачувати призначені соціальні допомоги людям протягом часу дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України ухвалив за пропозицією Міністерства соціальної політики. Міністерство не зупиняє виплату призначених державних соціальних допомог. Під час воєнного стану не потрібно звертатись за їх перепризначенням або підтвердженням право на їх отримання.

Відповідне рішення стосується:

  • допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • допомоги на дітей одиноким матерям;
  • допомоги на дітей, над якими встановлення опіку чи піклування;
  • допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;
  • щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідність I чи II групи внаслідок психічного розладу;
  • тимчасової державної допомоги дітям, батьки які ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх не відоме;
  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам;
  • тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Також якщо отримувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю пропустили строк переогляду, виплата таких видів допомоги не зупиняється на період введення воєнного стану та одного місяця після його скасування.

Після скасування воєнного стану органи соціального захисту проінформують одержувачів про необхідність протягом одного місяця оновити документи, для того, щоб продовжувати отримувати допомогу.

Для первинного призначення будь-яких соціальних допомог необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Слобожанської селищної ради за адресою: смт Слобожанське, вул. Лермонтова, буд. 21, телефон для довідок (05747) 5-27-12, щоденно з 8.00 до 16.00.