Відбулось перше засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади.

11 лютого 2022 року відбулось І засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади на період до 2027 року, утвореної рішенням ХХІІ сесії Слобожанської селищної ради VІІІ скликання від 03.02.2022 року № 1229- VІІІ.

До складу Робочої групи увійшли представники апарату Слобожанської селищної ради, депутати, керівники відділів та комунальних підприємств селищної ради, представники громадських організацій, підприємці, а також представники ННІ «Інститут державного управління» ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

Засідання пройшло під головуванням Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря, за участі 20 членів Робочої групи.

До участі у засіданні Робочої групи була запрошена Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр, який привітав з початком масштабної та дуже важливої роботи над розробкою стратегічного документа територіальної громади - Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади на період до 2027 року.

«Розробка Стратегії надасть змогу провести аналіз наявних ресурсів громади, визначити пріоритетні напрямки розвитку території з урахуванням потенціалу та проблемних питань. Розроблена Стратегія стане дієвим механізмом ефективного розподілу і використання ресурсів, а також підвищення інвестиційної привабливості територіальної громади  і залучення зовнішніх ресурсів для її розвитку. В ході розробки Стратегії планується залучити максимальну кількість категорій мешканців громади, підприємств, установ, організацій, які провадять свою діяльність у всіх сферах життєзабезпечення громади.»

Також із вступним словом до присутніх звернулася Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва, яка висловила вдячність селищному голові за запрошення до участі у засіданні Робочої групи та ще раз наголосила на необхідності проведення ретельної роботи з розробки Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади на період до 2027 року.

«На сьогоднішній день стратегічний підхід до планування заходів на території громади є одним з основних критеріїв залучення коштів з обласного та державного бюджетів на реалізацію цих заходів. Починаючи з наступного року критерій наявності Стратегії розвитку громади стане також обов’язковим при участі в обласних конкурсах, зокрема такого як «Разом в майбутнє».

Валерія Мураєва наголосила на тому, що процес розробки Стратегії розвитку громади не повинен бути формальним, це унікальний стратегічний документ кожної громади з урахуванням регіональних та державних векторів розвитку. Вона окреслила поточний стан та найближчі тенденції у розробці стратегій розвитку територіальних громад регіону та побажала членам Робочої групи плідної та злагодженої роботи у цьому питанні.

Після завершення вступної частини засідання члени Робочої групи – Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри управління персоналом та підприємництва ННІ «Інститут державного управління» ХНУ ім. В.Н. Каразіна, експерт із стратегічного планування, проєктно – орієнтованого управління та підвищення інвестиційної привабливості громад Юрій Орел та Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри соціальної та гуманітарної політики ННІ «Інститут державного управління» ХНУ ім. В.Н. Каразіна, експерт з грантрайтингу, стратегічного планування та брендингу Олег Кулініч провели для присутніх міні-семінар з основ та методології стратегічного планування, по завершенню якого пройшло обговорення та затвердження плану заходів з розробки Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади на період до 2027 року.