GAZ

Сьогодні має місце проблема опалення у закладах дошкільної освіти Слобожанської селищної ради, а саме заклади які мають власні газові котельні: Комунальний заклад дошкільної освіти (ясла - садок) «Веселка» с. Шелудьківка та Комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) селища Донець.

 У зв’язку з різким підвищенням вартості газу в Україні (з 9 тис на понад 50 тис грн. за мз ) постачальники розірвали договори з відділом освіти Слобожанської селищної ради на постачання газу. Після оприлюднення повідомлення про закупівлю газу  на PROZORRO на участь не вийшло ні одного постачальника. Така ситуація відбувається по всій країні.

Щодо закладів дошкільної освіти, приміщення відділу освіти та житлових  будинків в смт. Слобожанське, забезпечує теплом Зміївська ТЕС.

Розпорядженням КМУ від 11.10.2021 р. № 1234-р було запропоновано бюджетними установами укладення договорів постачання природного газу з ТОВ «Нафтогаз Трейдинг».

Дуже шкода, що склалась така ситуація, наразі всі зусилля відділу освіти та Слобожанської селищної ради направлені на вирішення даного питання.