torgivlya ludmu

18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом проголошено днем консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до зайняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу.

Якщо за кордоном ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.

Якщо ви постраждали від злочину, пов’язаного з торгівлею людьми, звертайтесь:

- на Національну безкоштовну гарячу лінію з питань міграції та протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 зі стаціонарного або 527 з мобільного (цілодобово, безкоштовно, анонімно та конфіденційно);

- до Чугуївської районної державної адміністрації (управління соціального захисту населення райдержадміністрації, телефон для довідок: 093-462-34-98).

527.org.ua електронні консультації.