Den yurista

 ДЕНЬ ЮРИСТА В УКРАЇНІ

День юриста-професійне свято людей, усе життя яких підпорядковано гаслу «Знати право, служити праву, захищати право».

Сучасна і незалежна Україна ще зовсім юна в правовому відношенні держава. Однак, неухильно дотримуючись основних принципів побудови цивілізованого суспільства, вона формує нову правову базу своїх власних суспільних взаємовідносин.

Указом Президента України № 1022/97 від 16-го вересня 1997-го року, професія юриста в країні отримала в національному календарі своє професійне свято - День юриста, що відзначається тепер в Україні 8-го жовтня.

Порядок в державі і благополуччя громадян невід’ємно пов’язано з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Це важке завдання для молодої держави, але від її вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованої суспільства. Юристи і правознавці, покликані суспільством для вирішення цього завдання, щоденно стикаючись з найрізноманітнішими проблемами, твердо стоять на позиціях підвищення правової культури українських громадян різних верств населення. Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає не мало зусиль і ерудиції, гарної професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи.

У День юриста незалежної України співробітники Слобожанської територіальної громади поспішають приєднатися до вітань і поздоровлень на адресу юристів всіх сфер діяльності і бажають їм верховенства порядку і права в їх щоденній практиці, міцного здоров’я і хороших сімейних взаємин! Зі святом юристів Вас!