Ekologiya

 Відділ з земельних та екологічних питань Слобожанської селищної ради взяв участь в регіональних обговореннях головних водно-екологічних проблем  басейну Сіверського Дінця та заходів для покращення стану водних  об’єктів Східного регіону.

Регіональні обговорення проводяться у рамках спільної проєктної діяльності Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та Держводагентства України.

Експерти Проекту презентували пропозиції заходів для вирішення визначених водно-екологічних проблем в межах Харківської області. Серед іншого було обговорено можливість внесення до програми заходів відновлення водних об'єктів, що зазнали морфологічних змін — ревіталізацію водойми в межах сел.Донець Слобожанської селищної ради та заходів зі зменшення забруднення та виснаження ресурсів підземних вод — забезпечення регулярного моніторингу стану підземних вод та розробка проекту із виконання спеціальних гідрогеологічних досліджень в межах золовідвалу Зміївської ТЕС розташованого на території села Лиман Слобожанської селищної ради.

Результати обговорень буде враховано при підготовці проєкту програми заходів Плану управління річковим басейном Дону.