derg pidtumka

 Шановні громадяни!!!

Доводимо до відома інформацію про приймання документів за програмою «Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства».

Фінансова підтримка надається юридичним особам і фізичним особам-підприємцям, що проводять діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва та хмелярства», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.07.2005 №587 (в редакції постанови Кабінету Міністрів від 28.07.2021 №770).

У 2021 році фінансова підтримка передбачена за такими напрямами та у розмірах:

  • до 80% здійснених витрат за придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю (після садіння або ремонту насаджень);
  • до 50% здійснених витрат за проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення (після завершення монтажних робіт);
  • до 30% закупленої техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві.

Звертаємо увагу, що нормативи, форми звітності, перелік техніки, механізмів та обладнання, передбачені для надання державної підтримки виробників плодів, ягід, винограду та хмелю, затверджені наказом Мінагрополітики від 07.07.2021 №74, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 27.07.2021 за №973/36595.

            Документи на отримання відшкодування витрат за придбання садивного матеріалу, проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення, придбання техніки та обладнання подаються з 30 серпня до 15 жовтня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації за адресою: м. Харків, майдан Свободи, буд.5, Держпром, 7 під’їзд, 5 поверх, контактний телефон 057 705 48 61.

Апарат виконавчого комітету Слобожанської селищної ради