DPS inf

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що згідно з п. 61 підрозд. 10 розд. XX ПКУ з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року РРО та/або програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

  • реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;
  • реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про ветеринарну медицину» від 25.06.1992 року № 2498-XII ветеринарна аптека – заклад ветеринарної медицини – аптека, аптечний пункт, аптечний кіоск, що здійснюють обіг ветеринарних препаратів і надання консультацій з питань їх застосування;

заклад ветеринарної медицини – установа, підприємство, організація, де працює принаймні один лікар ветеринарної медицини, які засновані юридичною або фізичною особою (суб’єктом господарювання), що має кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини та здійснює ветеринарну діяльність, у тому числі з ветеринарної практики, виробництва ветеринарних препаратів, роздрібної, оптової торгівлі ветеринарними препаратами, проведення дезінфекційних, дезінсекційних та дератизаційних робіт;

ветеринарна медицина – галузь науки та практичних знань про фізіологію і хвороби тварин, їх профілактику, діагностику та лікування, визначення безпечності продуктів тваринного, а на агропродовольчих ринках – і рослинного походження; діяльність, спрямована на збереження здоров’я і продуктивності тварин, запобігання їхнім хворобам та на захист людей від зоонозів і пріонних хвороб.

Таким чином, ветеринарні аптеки та заклади ветеринарної медицини (клініки) не здійснюють діяльності у сфері охорони здоров’я людей, отже вимоги щодо застосування РРО з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року на них не розповсюджуються.

L сесія Слобожанської селищної ради VIII скликання

Sesija

від 16 квітня 2024 року

Детальніше...

17-19 квітня 2024 року в селищі Слобожанське буде проводитися видача гуманітарної допомоги

gum dopomoga

ОГОЛОШЕННЯ

17-19 квітня 2024 року в селищі Слобожанське буде проводитися видача гуманітарної допомоги для наступних категорій сімей, які проживають у селищі та потребують гуманітарної допомоги:

Детальніше...

Графік проведення щеплень собак та котів проти сказу в містах та населених пунктах району

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин, фахівцями дільниць ветеринарної медицини Харківської області державної лікарні ветеринарної медицини в період з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в містах та населених пунктах району:

- Чугуївська громада: м. Чугуїв-17.04.2024, 19.04.2024, 22.04.2024;

- Зміївська громада: м. Зміїв, с. Таранівка - з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024;

- Слобожанська громада: с. Шелудьківка - з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024;

- Вовчанська громада: м. Вовчанськ, смт. Білий Колодязь, с. Лозове – з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024;

- Старосалтівська громада: смт. Старий Салтів, с.Федорівка - з 16.04.2024 по 19.04.2024, 22.04.2024.

Детальніше...

Шановні мешканці селища Слобожанське!

герб

Лист, складений Слобожанською селищною радою разом з ініціативною групою, щодо вирішення питання опалення селища Слобожанське до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, знаходиться в приймальні Слобожанської селищної ради. (Збір підписів триває до 19.04.2024 року).

Детальніше...

Піклуватися про своє ментальне здоров’я, щоб знайти в собі приховане джерело сили у складні часи

Повномасштабне вторгнення рф в Україну створило безліч нових бар’єрів для всіх українців. І ці нові бар’єри не тільки стають на шляху до повноцінного життя, а й створюють перешкоди для реалізації потреб, які ще зовсім нещодавно здавалися базовими. Але незмінним залишилось одне – бажання підтримати і допомогти тим, хто цього потребує.

Детальніше...

Понад 8100 людей забезпечені зайнятістю на Харківщині за допомоги служби зайнятості

З початку цього року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористалися 18,3 тис. людей, з них 13,5 тисяч мали статус безробітного. Співпрацювали зі службою зайнятості 2,7 тис. роботодавців, які надали 7,2 тисяч пропозицій роботи. За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено зайнятість 8,1 тис. людей. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

Детальніше...

Відомість голосування голови та депутатів селищної ради на засіданні L cесії Слобожанської селищної ради VIII скликання від 16 квітня 2024 року

від "16" квітня 2024 року

Детальніше...

17-19 квітня 2024 року в селищі Слобожанське буде проводитися видача гуманітарної допомоги

gum dopomoga

ОГОЛОШЕННЯ

17-19 квітня 2024 року в селищі Слобожанське буде проводитися видача гуманітарної допомоги для наступних категорій сімей, які проживають у селищі та потребують гуманітарної допомоги:

Детальніше...

Рішення виконавчого комітету Слобожанської селищної ради від 15 квітня 2024 року

vikonkom

ПИТАННЯ, ВКЛЮЧЕНІ ДЛЯ РОЗГЛЯДУ НА

ЗАСІДАННІ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

СЛОБОЖАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

15 квітня 2024 рік

Детальніше...

15 квітня 2024 року під головуванням Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря відбулося чергове засідання виконавчого комітету Слобожанської селищної ради

На порядок денний винесено 179 основних та 1 додаткове питання.

Члени виконавчого комітету схвалили проєкт рішення про затвердження звіту щодо виконання бюджету Слобожанської селищної територіальної громади за І квартал 2024 року, внесли зміни до проєктів рішень щодо бюджету Слобожанської селищної територіальної громади, зміни до програм та заходів: розвитку охорони здоров’я на території Слобожанської селищної ради, благоустрою та комунальної сфери, соціального захисту населення. Також, внесли зміни до місцевої цільової Програми розвитку цивільного захисту, до Програми підтримки підрозділів Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, територіальної оборони, добровольчих та інших військових формувань тощо.

Розглянуто заяви громадян та прийняті відповідні рішення щодо зміни адреси з упорядкування нумерації об’єктів нерухомого майна, приватизація житла, затверджено рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та/або знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

Враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини виконавчий комітет вирішив надати статусу дітям, що постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Засідання виконавчого комітету пройшло злагоджено та оперативно. Більш детально з прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на http://km-sov.gov.ua/ Детальніше...