Обговорення

ПОВІДОМЛЕННЯ

про початок процедури громадського обговорення

щодо врахування громадських інтересів

Слобожанська селищна рада повідомляє про початок процедури громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів містобудівною документацією - Детальний план території обмеженої вулицями Енергетиків та Світанкової в с-щі Слобожанське Чугуївського району Харківської області (далі детальний план території), який розроблено відповідно до рішення Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області L-ї сесії VIІI скликання від 16.04.2024 № 2198-VIII «Про розроблення “детального плану території обмеженої вулицями Енергетиків та Світанкової в с-щі Слобожанське Чугуївського району Харківської області».

Детальним планом території розглядається можливість нового будівництва нових газових котелень на території Слобожанської селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області, в межах населеного пункту с-ще Слобожанське на території обмеженої вулицями Енергетиків та Світанкової, а також:

  • визначення можливості використання земельних ділянок під розміщення газових котелень (модульних);
  • визначення параметрів забудови окремої території, уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови;
  • функціональне призначення окремої земельної ділянки;
  • визначення планувальних обмежень для окремої земельної ділянки та території в цілому;
  • визначення містобудівних умов та обмежень;
  • доцільність, обсяги, послідовність використання території;
  • черговість та обсяги інженерної підготовки території;
  • система інженерних мереж;
  • визначити організацію руху в межах транспортного коридору з урахуванням розміщення та експлуатації проектних об’єктів містобудування.

Детальним планом території розглядається дві окремі земельні ділянки під будівництво нових газових котелень (що розташовані в умовних зонах проектування, що визначено відповідним ДПТ) в межах населеного пункту на сформованих земельних ділянках, відповідного цільового та функціонального призначення.

Перша зона проектування - с-ще Слобожанське, вул. Енергетиків, 8-в:

Будівництво проектної котельні, потужністю 10,0МВт, передбачено в межах сформованої земельної ділянки з кад. номером 6321755600:01:001:0098, площею 0,2500га .

Друга зона проектування - с-ще Слобожанське, вул. Енергетиків, 33:

Будівництво проектної котельні, потужністю 10,0МВт, передбачено в межах сформованої земельної ділянки з кад. номером 6321755600:01:004:0111, площею 0,5500га

Замовником розроблення детального плану території  виступає Слобожанська селищна рада.

Розробником детального плану території є Приватне підприємство  «ГРАДПЛАНПРОЕКТ»,.

З проектом містобудівної документації можна ознайомитись у приміщенні відділу ЖКГ, благоустрою, транспорту, містобудування та архітектури Слобожанської селищної ради за адресою вул. Дружби , 7, (тел. 05747 5 20 60) з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00 години (перерва з 12.00 до 12.45)  з 18.07.2024 по 18.08.2024 та надати свої письмові пропозиції у зазначений термін.

Пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:

  • повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
  • юридичні особи, об'єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
  • власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;
  • представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;
  • народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

Пропозиції, подані особами, не визначеними пунктом 7 «Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 25.05.2011 р. №555, або подані після встановленого строку, залишаються без розгляду.

Відповідно до частини шостої статті 21 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім'я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Відповідальним за організацію розгляду наданих пропозицій відповідно до договору про співробітництво в сфері містобудування між Слобожанською селищною та Зміївською міською радами від 22.12.2023 року призначено начальника відділу з питань містобудування та архітектури Зміївської міської ради Грищука А.В.

 

Слобожанський селищний голова Дмитро ДІХТЯР